Itaalia majandusminister: eurotsooni tulevik sõltub Saksamaast

Maarja-Liis Mitri 23. september 2011, 21:08

Maailmamajanduse tulevik sõltub eurotsooni võimest oma võlakriisiga toime tulla, mis omakorda sõltub Saksamaast, kes peab oma ebakindlusest üle saama ja mõistma, et euro päästmine on tema enda huvides, vahendab uudisteagentuur Reuters Itaalia rahandusministri Giulio Tremonti sõnu.

Tremonti lisas, et kolme aasta eest suutis maailma liidrite otsustav käitumine USA-st alguse saanud finantskriisile lõpuks piiri panna, kuid nüüd on probleemi südames Euroopa.

„Nüüd sõltub kõik Euroopast ja Euroopa sõltub Saksamaast, mis omakorda oleneb Saksamaa suutlikkusest oma ebakindlusest jagu saada ja mõista, et Euroopa on kõigi, kaasa arvatud nende endi, huvides,” sõnas minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2011, 21:08
Otsi:

Ava täpsem otsing