• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro näitas tugevnemismärke

  Euro tõusis kolmapäeval enamiku tähtsamate valuutade suhtes, pärast seda kui eurotsooni liidrid kinnitasid lubadust teha kõik, mis vaja, et aidata võlahädas liikmesriike.

  Euro tegi kolmapäeval dollari suhtes nädalarekordi, kui Euroopa Komisjon tegi ettepaneku kehtestada 2014. aastast finantstehingute maks ja Soome parlament kiitis heaks euroala päästefondi EFSF volituste laiendamise. Ühisvaluuta pidi aga osa päeva alguse edust loovutama, kui riikide vahel kerkisid esile erimeelsused selle osas, kui suures ulatuses peaks pangad võtma enda kanda Kreeka valitsuse võlakirjadest tulenevaid kahjusid.
  Ühisvaluuta tõusis täna dollari suhtes 0,8% võrra tasemele 1,3690 dollarit, mis on kõrgeim päevasisene tase pärast 21. septembrit. Lõunapaiku langes valuuta aga taas 1,3621 dollarile.
  Viimase kolme kuuga on euro langenud ligi 1,7% üheksa tähtsaima arenenud riigi valuuta suhtes ja 12 kuu lõikes on langus olnud keskmiselt 2,3%, kirjutab Bloomberg.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
150 gaasibussi, 10 miljonit palgalisa ja 6 miljonit rattaliiklusse – Tallinna uus eelarve
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.
150 gaasibussi, 10,3 miljonit linna töötajate palkadeks ja 6 miljonit rattaliiklusesse – need asjad on kirjas Tallinna eelarves, mis esimest korda ajaloos ületab ligikaudu 300 000 euroga miljardi euro piiri.