Alyona Stadnik • 29. september 2011 kell 14:46

Ettevõtjad: rikaste TOP on huvitav lugejaile, mitte meile

Ettevõtjate hinnangul pole Äripäeva rikaste pingerida koostatud õigetele andmetele tuginedes. Lugejatele on see huvitav, aga ettevõtjatele endile ei anna see midagi.

"Ettevõtetele ei ole seda kindlasti vaja, aga ajalehe tiraaži see kindlasti suurendab. Tavainimese jaoks on vajalik küll. Ma ei ole selle pingerea poolt ega vastu," kommenteeris ettevõtja Rein Kilk.

Eelmisel aastal pingereas 482. kohal olnud Lihapagar OÜ juhatuse liige Raul Lusti on arvamusel, et seda pingerida ei ole vaja koostada. "Minu arvates on see täiesti mõttetu asi. Kelle jaoks seda vaja on? Kui palju seal need andmed üldse õiged on?" küsis ta.

Lusti sõnul sõltub kõik sellest, kuidas keegi andmeid majandusaasta aruandes kajastab. "Ega need andmed pole päris õiged. Ma ei tea, mis selle pingerea eesmärk üldse on. Las igaüks loeb oma raha, kui palju on ja kui hästi saab hakkama, mis seal ikka teiste oma lugeda," rääkis ta.

Ettevõtja Olari Taal on sama meelt, et pingerida kajastab väga kaudseid andmeid. "Kui see ka kajastaks õigeid andmeid, ei oleks sellel rohkem väärtust. Aga inimesed loevad seda ikka hea meelega," arutles Taal.

Äripäev avaldab 5. oktoobril Eesti rikaste pingerea ning küsis ettevõtjatelt, kas sellist edetabelit on vaja Eestis koostada.

Hetkel kuum