• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: päev lõppes plussis

  USA börside aktsiad tõusid päevaste põhjade juurest 45 minutiga plussi peale uudist, et Euroopa Liidu finantsministrid otsivad võimalusi pankade rekapitaliseerimiseks. Positiivset tooni andis ka Föderaalreservi esimehe Ben Bernanke väljaütlemised, et Ameerika Keskpank on valmis aitama majandusel taastuda.

  Dow Jones: 10809   +153   +1,44%
  Nasdaq: 2405   +69   +2,95%
  S&P 500: 1124   +25   +2,25%
  GlobalDow: 1669   -7   -0,40%
  Dow Jones Industrial Average tõusu juhtisid DuPont: 40,16 (+4,34%) ja JPMorgan: 30,10 (+5,99%). Volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid langes viimasel tunnil järsult, kukkudes üle 10% ning lõpetades 41 lähedal.
  Financial Timesi teatel otsivad EL-i rahandusministrid võimalusi pankade rekapitaliseerimiseks, leppides kokku, et täiendavaid meetmeid on vaja päästmaks võlakriisi regioonis olevaid finantsinstitutsioone.
  Föderaalreservi esimees Ben Bernanke ütles, et komitee on valmis osutama laiapõhjalist laenuprogrammi, et aidata raskusse sattunud majandust. Bernanke lisas, et Ameerika Keskpank on valmis lihtsustama monetaarset olukorda veelgi, pärast septembri stiimulmeetmeid.
  Euroopa pankade nõrkus on avaldanud survet ka USA pankadele. Viimase tunniga rallisid pankade aktsiad mitme aastaste põhjade juurest. Morgan Stanley: 14,01 (+12,35%); Citigroup: 24,39 (+5,54%); JPMorgan: 30,26 (+6,55%). Eile sulges Morgan Stanley aktsia madalaimal tasemel peale 2008. aasta detsembrit.
  Apple avalikustas täna enda uue iPhone 4S-i. Apple aktsia lõpetas päeva miinuses kui uus iPhone valmistas pettumuse, kuna loodeti enamat kui eelmise aasta mudeli uuenenud versiooni. Apple: 372,50 (-0,56%). 
  USA tehaste tellimused langesid augustis 0,2%, libisedes teist korda kolme kuu jooksul. Majandusteadlased olid oodanud, et antud number ei muutu. Juulis kasvasid tehaste tellimused 2,4%.
  Kulla hind langes 36 dollarit kui Föderaalreservi esimees Ben Bernanke teatas, et komitee on valmis aitama majandust ning peale Bernanke kommentaare, et inflatsioon ei ole juurdunud ja jääb madalaks. Kuld: 1623 dollarit unts.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu langes pool protsenti. Euro tõusis dollari vastu 1% peale EL-i finantsministri raportit, et otsitakse võimalusi pankade rekapitaliseerimiseks, kuid kukkus järsult pärast seda kui Moody’s kärpis Itaalia väljavaate negatiivseks. EUR/USD: 1,3337; Dollaindeks: 79,12.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.