• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatatud hetkede maagia

  Juba mõne päeva väldanud fotokuu on osa kultuuripealinna sügisesest programmist, mille eesmärk on festivali kunstilise juhi Marge Monko sõnul tõmmata fotokunstile suuremat tähelepanu, kui üks-kaks näitust pakkuda suudaksid. "Fotokunstnike ühenduse soov oli korraldada festival, kus fotokunstil oleks lai kõlapind ning kus peale näituste toimuksid erinevad sündmused ja oleks võimalik huvilisi fotograafias harida," selgitas Monko.
  Nii ongi peale arvukate fotoväljapanekute kavas ööülikooli fotokunstiteemalised loengud ning giidituurid, mille raames tutvustatakse Kumu, Eesti Ajaloomuuseumi või Tallinna Kunstihoone ja Vabaduse väljaku tunneli eksperimentaalgalerii näitusi, samuti kaamerakunsti üldisemalt.
  Toimub ka hulk kohtumisi kunstnikega ning kuu lõpus on kavas õpikojad, mille fookuses on Monko sõnul näiteks suureformaadiliste fotode printimine, samuti piltide töötlemine ja värvihaldus ehk kuidas pildi värve paika sättida ja neid printimisel hästi säilitada.
  Suurtest näitustest soovitab Monko külastada täna Kumus avatavat rahvusvaheliste autorite näitust "Teisele poole", samuti Baltimaade noorte kunstnike näitust "Sündinud samas kohas: kujutis, mälu ja fiktsioon Baltimaades", mis on üleval Tallinna Kunstihoones. Näitus on osa projektist "Uurides Baltikumi", mille eesmärk on teha ülevaade 1970.-1980. aastatel sündinud Baltimaade fotokunstnike loomingust.
  Eksperimentaalgalerii pakub võimalust tutvuda fotot eksperimentaalsel viisil kasutavate installatsioonidega, samuti saab näha, kuidas töötab polüfooniline passifotoautomaat.
  Festival lubab Monko sõnul heita pilgu ka natukene intiimsemas keskkonnas toimuvatele näitustele, mis on üles sätitud kunstnike kodudesse. "Korterinäituste eesmärk on pakkuda noortele kunstnikele huvitavat formaati ja kohta, kus näitust teha, teisalt aga publikule võimalust tutvuda fotokunstiga erinevates linnaosades ja miljöödes," selgitas Monko.
  Näituste lahtiolekupäevadel toimuvad kunstnikega vabas vormis teeõhtud, mis avavad fotograafi loomingu ja näituste tagamaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.