• Jaga lugu:

  Habakuk: Eesti Pank võiks distsiplineerida kommertspanku

  Natuke unistades tahaks, et Eesti Panga uus president saaks distsiplineerida kommertspanku ning keskpank võiks vastutada riigi strateegilise plaani eest, ütles Estonian Business School Groupi juhatuse liige Madis Habakuk.

  "Ma arvan, et natukene peaks rohkem distsiplineerima kommertspankasid. Et heal ajal antakse laene või praktiliselt surutakse neid peale ja halval ajal võetakse varad ära ja mitte ainult varad. Inimesed jäävad veel kogu eluks võlavangi," rääkis Habakuk. Samas lisas ta, et eks need mõtted ole unistamine. "Kui selles suunas saaks Eestit ameerikalikumaks teha, siis see oleks positiivne muudatus," märkis ta.
  Küsimusele, millele võiks Eesti Panga uus president Eesti riigi tähelepanu juhtida, et ettevõtjate tegevust ja tegutsemist soodustada, vastas Habakuk, et eks ka see ole samuti unistamine, kuid keskpanga ülesannetesse võiks kuuluda Eesti riigi strateegilise plaani väljatöötamine.
  "Demokraatlikul valitsusel on see omapära, et elatakse valimistest valimisteni. See jutt, mis on valimiste taga, muutub populistlikuks. Kui Eesti Pank saaks tegeleda riigi tasandil pikaajaliste plaanidega, oleks sellest ka valitsustele kasu ja meil õnnestuks parteide vahel Soome-laadne kokkulepe, et ükspuha kes võimul on, neid otsuseid täidetakse," selgitas Habakuk. Ülesanne võiks olla Eesti Panga täita just seetõttu, et Eesti Pank on poliitikavälisem asutus kui seda on riiki juhtivad organid, märkis ta.
  Täna pealelõunal koguneb Eesti Panga nõukogu Eesti Pangale uut presidenti valima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.