• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kullakauplejad taas ülioptimistlikud

  Kulla suurim langus viimase kolme aasta jooksul, spekulatsioonid Euroopa võlakriisist, aeglustuvast kasvust ja karuturust aktsiaturgudel on muutnud analüütikud ülioptimistlikuks.

  Bloombergi poolt küsitletud 25 kullakauplejast 22 ütlesid, et väärismetalli hind peaks tuleval nädalal tõusma. See on kõrgeim tase pärast juuli keskpaika ehk vahetult enne augustikuist börsisula.
  Septembri lõpus kukkus kulla hind kahe kuu põhja ja on pärast seda rallinud 8,3%. Esimest korda viimase kuu aja jooksul on investorid taas suurendamas enda investeeringuid kullaga tagatud börsil kaubeldavates fondides.
  Lisaks kulla hinna tõusule ootavad kauplejad, et kallinevad ka vase, suhkru, maisi ja sojaubade hinnad.
  6. septembril saavutas kuld kõigi aegade rekordi 1923,70 dollari pealt untsist, pärast mida langes väärismetalli hind kuni 20%. Viimati, kui kauplejad olid kulla suhtes nii positiivselt meelestatud, tõusis kulla hind kaheksa nädalaga 21% ning saavutas rekordi.
  "Maailmas on jätkuvalt makroökonoomilist, süstemaatilist ja monetaarset riski ja ei ole märke selle kadumisest lähiajal," ütles GoldCore'i tegevdirektor Mark O'Byrne Bloombergile. "Kõik need tegurid, mis kulla hinna rekordini viisid, on endiselt alles," lisas ta.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.