Romet Kreek • 31. oktoober 2011 kell 9:35

Euroopa aktsiad taas punased

Investorid ei kipu Euroopas aktsiaid ostma enne, kui euroala liidrid ei ole seletanud, kuidas nad suurendavad EFSFi.

Taani tuulegeneraatoritootja Vestas Wind Systemsi aktsia hind kukkus 18,3 protsenti, 91 Taani kroonile. Ettevõte kärpis käibe- ja marginaaliprognoose.

„Kauplejad vaevalt lähevad riski võtma nii nagu läinud neljapäeval, kuna soovitakse selgust,“ ütles London Capital Groupi kaupleja Jonathan Sudaria. „Euroopa Keskpanga pressikonverentsi ja G20 kohtumiseni eelistavad kauplejad istuda ja oodata.“

UniCrediti aktsia hind langes 4,6 protsenti, 0,858 eurole. La Stampa kirjutas, et Itaalia suurim pank plaanib tõsta kuus kuni kaheksa miljardit eurot värsket kapitali. Leht ei kirjutanud, kus ta infot sai. Pank keeldus kommnetaarist.

Euro Stoxx 50 indeks langes 1,7 protsenti. Saksamaa aktsiaturg langes 1,6 protsenti, Prantsusmaa 1,8 protsenti, Hispaania 1,4 protsenti, Itaalia 2,5 protsenti ning Šveits ja Suurbritannia ühe protsendi.

Hetkel kuum