Katariina Krjutškova • 15. november 2011 kell 15:26

VIDEO: "Samosti kaasamine on poliitiline"

Priit Hõbemägi peab Anvari  Samosti palkamist Postimehe vastutavaks peatoimetajaks kummastavaks.

 [archiveVideo id='meediaseminar.flv'][/archiveVideo]

"Samosti positsioon Postimehes siiski kummastab. See ei ole ju mingi hiigeltoimetus, kus on mitusada ajakirjanikku ja kümme mahukat lisaväljaannet-ajakirja. See on Eesti mõõtudes tavaline toimetus, tavalisest hulga suurem on vaid online osakond, mida on mitut puhku põhitoimetusega liidetud ja lahutatud. Erik Roose on kogenud peadirektor, kes ei vaja mingit ülevaatajat, Merit on kogenud peatoimetaja..., kes ka ülevaatajat ei vaja. Loodud on mingi tehislik superstruktuur, mis ilmselt pole igavene," kirjutas Hõbemägi Keskpäevatunni Facebooki lehel.

Kevadel Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt lahkunud ja Ekspress Grupi multimeedia uudisruumi projekti juhtima läinud Hõbemägi arvates on otsus poliitiline. "Mina arvan, et Samosti kaasamine on poliitiline ja täidab eesmärki Postimees lõplikult etableerida kui Eesti ajakirjanduse nr 1. Aasta liberaal, presidendi lemmik, terav raadiokriitik ja Läti olude tundja süsteemi tipus, olgugi et vabalt õhus hõljuva apeksina peab näitama - Postimees pole mingi lihtlabane "kommertsmeedia", see on suure poliitika käepikendus ja tööriist, ülalpool teisi punnitajaid," kirjutas Hõbemägi.

Eile avalikustati, et endine BNSi Anvar Samost asub Postimehe vastutavale peatoimetaja kohale Postimehes.

Hetkel kuum