• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Helsingi börs 3,75% languses, Nokia -4,19%

  Täna oli Helsingi börsil punane päev. Kõik tegevusalad olid languses, suurima languse tegi tarbekaubad ja -teenused (-3,85%), igapäevatooted (-3,70%) ja baastööstus (-3,45%). Tõusuaktsiaid oli ainult 8 tükki, langejaid 103 ning muutmatuna säilis 16 börsiaktsiat, selline oli seis kell 17:50.

  Suurettevõttetest olid suurimad langejad rehvitootja Nokian Renkaat, terasetootja Rautaruukki, tõstukite valmistaja Konecranes, tehnoloogiafirma Metso ning jaekaubanduskett Kesko. Suurettevõttetest polnud täna ükski tõusus ning keskmistest ettevõtetest tõusis ainult ehitusfirma Lemminkäinen, +0,75%.
  Reedel kasumihoiatuse andnud kemikaalide tootja Kemira aktsia langes reedesest sulgemishinnast kolm protsenti madalamale, kuigi aktsia hind kukkus juba reedel umbes 13%.
  ***
  Ehitusfirma YIT moodustatud konsortsium võitis Koskenkylä-Kotka vahelise neljarealise maantee ehitushanke, ehitatava teelõigu pikus on 53 kilomeetrit. Lepingusummat ei avalikustatud, aga Soome liiklusministeeriumil on volitused sõlmida leping summas, mis ei ületa 650 miljonit eurot. Tee saab valmis 2014. aasta jooksul.
  Palkmajade tootja Honkarakenne alustab läbirääkimisi töötajate sundpuhkusele saatmiseks. Sundpuhkused leiavad aset järgmisel aastal.
  Puidumüüja Puukeskus koondab iga kuuenda töötaja ehk 95 inimest.
  OMX Helsinki oli kell 18:00 3,75% languses ning Nokia aktsia kell 17:46 languses 4,19%.
  Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:46 seisuga olid:
  Tõusjad: Raute +5.63%, Elektrobit +4.55%, Biotie Therapies +1.79%, Lemminkäinen +0.75%Langejad: Konecranes -5.70%, Rautaruukki -6.03%, M-real B -6.15%, Nokian Renkaat -7.27%, Ramirent -7.58%
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.