• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid lõpetasid miinuses

  USA börsiindeksid lõpetasid tänase kauplemispäeva miinuses kui investorid jäid ettevaatlikuks euroala probleemide pärast, ebakindlust tekitas ka Ameerika SKP, mis kasvas aeglasemalt kui arvati.

  Dow Jones: 11494    -54    -0,46%Nasdaq: 2521    -2    -0,07%S&P 500: 1188    -5    -0,41% Dow Jonesi komponentidest olid suurimad langejad Alcoa: 9,26 (-2,22%) ja Bank of America: 5,37  (-2,19%). Enamus S&P sektoritest lõpetas all, kõige enam langes energiasektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas 32 lähedal.
  Aktsiad tõusid päevaste põhjade juurest peale IMF-i raportit, mis ütles, et Valuutafond hakkab andma 6-kuuseid likviidsuslaene riskialas olevatele euroala riikidele.
  USA kolmanda kvartali majanduskasv oli täpsustatud andmetel 2,0 protsenti, mis oli esialgest hinnangust madalam.
  Föderaalreserv teatas, et kavatseb Euroopa probleemide pärast testida 6 USA suurpanka, sealhulgas Citigroup ja Bank of America. Föderaalreserv ütles, et testib panku ka globaalse finantssüsteemi šoki vastu.
  Standard & Poor’s ja Moody’s ütlesid, et ei kärbi Ameerika Ühendriikide reitingut pärast seda, kui Kongressi komitee ei jõudnud kokkuleppele 1,5 triljoni dollari suuruses kärpes.
  S&P, kes kärpis Ameerika tippreitingut 5. augustil, ütles, et eilne superkomitee suutmatus jõuda kokkuleppele tähendab automaatselt 1,2 triljoni dollari suurust kärbet ega vii uue reitingualandamiseni. „Arutelud ei ole määravad,” ütles Moody’se pressiesindaja Eduardo Barker. Fitch Ratings aga kordas, et kõneluste läbikukkumine seaks USA reitingu negatiivse vaatluse alla, kirjutab Bloomberg.
  Hewlett-Packardi aktsia kaotus vähenes päeva lõpuks alla 1% kui arvutitootja teatas 3. kvartali kasumist, mis langes 91% seoses nõrga nõudlusega arvutiturul. Netflixi aktsia kaotas üle 5% kui videolaenutusega tegelev ettevõte hoiatas kahjumi eest.
  Toornafta hinnad jätkasid tõusu kui arutluse all on Iraani tuumaprogrammi vastased sanktsioonid ning geopoliitilised probleemid tõstsid toorainete hindu. Londoni brent on tõusnud 1,8%, barreli hind 108,80 dollarit. U.S. Light, sweet toornafta on tõusnud 1%, barreli hind 97,90 dollarit. Kulla hind on tõusnud 1701 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.