Rainer Saad • 22. november 2011 kell 20:58

USA börsid lõpetasid miinuses

USA börsiindeksid lõpetasid tänase kauplemispäeva miinuses kui investorid jäid ettevaatlikuks euroala probleemide pärast, ebakindlust tekitas ka Ameerika SKP, mis kasvas aeglasemalt kui arvati.

Dow Jones: 11494    -54    -0,46%Nasdaq: 2521    -2    -0,07%S&P 500: 1188    -5    -0,41% Dow Jonesi komponentidest olid suurimad langejad Alcoa: 9,26 (-2,22%) ja Bank of America: 5,37  (-2,19%). Enamus S&P sektoritest lõpetas all, kõige enam langes energiasektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas 32 lähedal.

Aktsiad tõusid päevaste põhjade juurest peale IMF-i raportit, mis ütles, et Valuutafond hakkab andma 6-kuuseid likviidsuslaene riskialas olevatele euroala riikidele.

USA kolmanda kvartali majanduskasv oli täpsustatud andmetel 2,0 protsenti, mis oli esialgest hinnangust madalam.

Föderaalreserv teatas, et kavatseb Euroopa probleemide pärast testida 6 USA suurpanka, sealhulgas Citigroup ja Bank of America. Föderaalreserv ütles, et testib panku ka globaalse finantssüsteemi šoki vastu.

Standard & Poor’s ja Moody’s ütlesid, et ei kärbi Ameerika Ühendriikide reitingut pärast seda, kui Kongressi komitee ei jõudnud kokkuleppele 1,5 triljoni dollari suuruses kärpes.

S&P, kes kärpis Ameerika tippreitingut 5. augustil, ütles, et eilne superkomitee suutmatus jõuda kokkuleppele tähendab automaatselt 1,2 triljoni dollari suurust kärbet ega vii uue reitingualandamiseni. „Arutelud ei ole määravad,” ütles Moody’se pressiesindaja Eduardo Barker. Fitch Ratings aga kordas, et kõneluste läbikukkumine seaks USA reitingu negatiivse vaatluse alla, kirjutab Bloomberg.

Hewlett-Packardi aktsia kaotus vähenes päeva lõpuks alla 1% kui arvutitootja teatas 3. kvartali kasumist, mis langes 91% seoses nõrga nõudlusega arvutiturul. Netflixi aktsia kaotas üle 5% kui videolaenutusega tegelev ettevõte hoiatas kahjumi eest.

Toornafta hinnad jätkasid tõusu kui arutluse all on Iraani tuumaprogrammi vastased sanktsioonid ning geopoliitilised probleemid tõstsid toorainete hindu. Londoni brent on tõusnud 1,8%, barreli hind 108,80 dollarit. U.S. Light, sweet toornafta on tõusnud 1%, barreli hind 97,90 dollarit. Kulla hind on tõusnud 1701 dollarini untsist.

Hetkel kuum