• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola IT-hiiglane trügib Eesti turule

  Poola elektroonika ja IT-kaupade hulgimüüja ABC Data laieneb Eesti turule ning ettevõtte müügidirektori Andrzej Bernati sõnul on eesmärgiks jõuda kolme suurima müüja hulka.

  ABC Data kavatseb müügi kolmes Balti riigis käivitada juba alates 1. detsembrist, teatab news2biz Poland. Ettevõte loodab siinsetele riistvara müüjatele saada kõvaks konkurendiks nii hindade kui ka tootevaliku poolest. Ettevõte on juba aastajagu tegutsenud Leedu turul, pakkudes sealsetele klientidele sama tootevalikut samade hindadega nagu Poolaski. Nõnda on Poola firma saanud vähem kui aastaga kätte kümnendiku Leedu elektroonika ja IT-kaupade turust. "Me tahame olla TOP 3 tegijate hulgas igal turul, kuhu siseneme," ütles Bernat.
  Elioni jaekaubandusäri IT-valdkonna juht Aivar Ots ütles, et Elioni jaoks on uue firma tulek sellele turule hea uudis, sest on loota, et hinnad edasimüüjatele ja klientidele lähevad odavamaks. "Kui vaadata näiteks Saksamaa elektroonikapoodide hindu, siis on sealsed hinnad odavamad kui Eestis. Miks? Sest mahud on suuremad.
  Baltikumis on olukord praegu selline, et siin tõsiselt  suuri tegijaid pole. Väikesed tegijad head hinda ei saa," rääkis ta. "Seega klientide ja jaemüüjate jaoks on uue ettevõtte tulek turule hea uudis. Konkurents hulgimüüjate vahel suureneb ja see survestab kõiki oma hinnapoliitikat üle vaatama."
  Ots ütles, et Balti riikides pole ABC Data veel tuntud. "Nad alles rajavad oma teed. Poola on suur riik, kui nad on sealsel lokaalsel turul suured tegijad, siis nad üldkokkuvõttes ongi suured tegijad, sest mahud on väga suured," ütles ta. "Ühele suurele on Eestis ruumi küll, sest meil turul on praegu palju väikeseid tegijaid, kuid suuri pole.
  Kas poolakad võivad oma tulekuga Eesti kõnealuse valdkonna umber mängida? "Kuna me ei tea nende strateegiat, siis me ei oska seda praegu hinnata. Selle info baasil, mis nad Leedus tegid ei saa nende käitumist Eesti turul prognoosida. Eesti ja Leedu klientide ostukäitumine on väga erinev," sõnas Ots. "Elame, näeme!"
  ABC Data tänavu aasta kolme kvartali käive oli 548 mln ja puhaskasum 5,4 mln eurot (2,4 mld ja 23,9 mln zlotti). Varssavi börsil noteeritud firma tegutseb juba Slovakkias, Tšehhis ja Rumeenias ning kavatseb edaspidi välisturgudelt võtta 40 protsenti oma käibest. ABC Data müüb edasi 250 tootja kaupa ja müügihittideks on printerikassetid, toonerid ja notebook´id.
  Autor: Kristina Traks, Anne Oja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.