• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko Ehituse uus juht tuleb pangandusest

  Merko Ehituse suuromaniku ja nõukogu juhi Toomas Annuse sõnul saab pärast valdusfirma moodustamist börsiettevõtte juhiks pikaajalise finantssektori kogemusega Andres Trink.

  Merko Ehituse nõukogu otsustas reedel eraldada ASist Merko Ehitus Eestis toimuv ehitustegevus ja koondada see uude äriühingusse AS Merko Ehitus Eesti. Muudatustega tahab ettevõte lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimise ning jaotada ressursse kontserni ärivaldkondade vahel efektiivsemalt.
  “Kulude kokkuhoidu otseselt ja kohe valdusfirma ei tekita, küll loodame tulemuste paranemist planeerimise ja juhtimise kontsentreerimise kaudu. Merko Ehitus Eesti juhid saavad enam keskenduda Eesti tootmistegevusele,” kommenteeris Annus börsiteadet.
  Järgmisest aastast valdusfirmaks muutuvat Merko Ehitust hakkab juhtima Andres Trink, kes asus esmaspäeval Merko Ehituses tööle arendusdirektorina. Trink põhjendas ametikoha vastuvõtmist huvitava olukorraga ehitussektoris, kus turg on palju muutunud. “Ühelt poolt on justkui töömahtu palju, kuid teisalt on ka konkurents tihe. Mismoodi see olukord pikas perspektiivis laheneb, kes on võitjad, kes kaotajad, on ettevõtetele eluline küsimus,” ütles Trink.
  Ärimudel määrab. Tema hinnangul on kasvuväljavaadete otsimine kõigile ehitussektoris tegutsevatele ettevõtetele oluline teema. Samas tunnistas ta, et sellise kiire kasvu kordumine, nagu oli enne 2007. aastat, ei ole lähiajal enam realistlik ootus. “Väga oluline on leida mõistlik ärimudel, mis ka investori seisukohalt oleks atraktiivne,” rääkis Trink omanike seatud ootustest.
  Merko on Trinki hinnangul viimase 10–15 aasta jooksul väga edukalt arenenud, sest üles on ehitatud tõsine rahvusvaheline ehituskontsern, mis on olnud edukas ka kinnisvaraarenduses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: LHV tulemused ja rahvapidu Tallinna börsil
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.