Merko Ehituse uus juht tuleb pangandusest

07. detsember 2011, 00:00

Merko Ehituse suuromaniku ja nõukogu juhi Toomas Annuse sõnul saab pärast valdusfirma moodustamist börsiettevõtte juhiks pikaajalise finantssektori kogemusega Andres Trink.

Merko Ehituse nõukogu otsustas reedel eraldada ASist Merko Ehitus Eestis toimuv ehitustegevus ja koondada see uude äriühingusse AS Merko Ehitus Eesti. Muudatustega tahab ettevõte lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimise ning jaotada ressursse kontserni ärivaldkondade vahel efektiivsemalt.

“Kulude kokkuhoidu otseselt ja kohe valdusfirma ei tekita, küll loodame tulemuste paranemist planeerimise ja juhtimise kontsentreerimise kaudu. Merko Ehitus Eesti juhid saavad enam keskenduda Eesti tootmistegevusele,” kommenteeris Annus börsiteadet.

Järgmisest aastast valdusfirmaks muutuvat Merko Ehitust hakkab juhtima Andres Trink, kes asus esmaspäeval Merko Ehituses tööle arendusdirektorina. Trink põhjendas ametikoha vastuvõtmist huvitava olukorraga ehitussektoris, kus turg on palju muutunud. “Ühelt poolt on justkui töömahtu palju, kuid teisalt on ka konkurents tihe. Mismoodi see olukord pikas perspektiivis laheneb, kes on võitjad, kes kaotajad, on ettevõtetele eluline küsimus,” ütles Trink.

Ärimudel määrab. Tema hinnangul on kasvuväljavaadete otsimine kõigile ehitussektoris tegutsevatele ettevõtetele oluline teema. Samas tunnistas ta, et sellise kiire kasvu kordumine, nagu oli enne 2007. aastat, ei ole lähiajal enam realistlik ootus. “Väga oluline on leida mõistlik ärimudel, mis ka investori seisukohalt oleks atraktiivne,” rääkis Trink omanike seatud ootustest.

Merko on Trinki hinnangul viimase 10–15 aasta jooksul väga edukalt arenenud, sest üles on ehitatud tõsine rahvusvaheline ehituskontsern, mis on olnud edukas ka kinnisvaraarenduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2012, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing