• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind langeb juba teist nädalat

  Toornafta hind tõotab reedel lõpetada juba teise järjestikuse langusnädala, kui majanduskasvu aeglustumise prognoosid soosivad ka naftanõudluse vähenemist, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

  WTI toornaftafutuurid kõikusid reedel 93,08 ja 94,79 dollari vahel, kui Itaalia valitsus võitis parlamendis usaldushääletuse, millest sõltus 33 miljardi euro suuruse eelarvekärpe rakendamine. Aktsiad ja euro rallisid teate peale.
  „Võrreldes aktsiate ja euroga, paistab naftaturg täna väga nõrk,” kommenteeris USA-s energiasektori turu-uuringutega tegeleva instituudi direktor  Addison Armstrong. Kell 11 New Yorgi aja järgi oli nafta kerkinud 94 dollarile, kuid sealt edasi iseloomustas hinda taas langus, jõudes päeva madalpunkti 93,08 dollaril.
  Aasta kokkuvõttes on WTI toornafta hind kerkinud 2,9%. 2010. aastal oli hinnatõus 15%. Samas on WTI futuuride hind käesoleval nädalal langenud 5,4%, mis on suurim kaotus alates septembrist.
  Brenti toornafta veebruari futuuride hind tõusis Londonis reedel 35 sendi võrra ehk 0,3%, jõudes 103,95 dollarile.
  Peamised aktsiaindeksid olid USA börsidel idaranniku aja järgi kell 12:13 tõusnud järgnevalt:Dow Jones   11 876,27        +7,46           +0,06%Nasdaq           2 559,91       +18,90          +0,74%S&P 500         1 221,42          +5,67          +0,47%
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.