USAs tulevad tasuta rahaautomaadid

Romet Kreek 19. detsember 2011, 14:56

Alates tulevast aastast saab USAs hakata pangale mitte kuuluvatest sularahaautomaatidest sularaha ja seda ilma väljavõtutasuta. Tasuta lõunaid siiski olemas ei ole ja seetõttu peab ootamise ajal sularahaautomaadist reklaami vaatama, kirjutab CNN Money.

25aastane Clinton Townsend alustas novembris New Yorgis Brooklyni linnaosas sularahaautomaatide testimist, plaanides tuua tuleva aasta lõpuks turule tuhandeid reklaamiandja rahastatud sularahaautomaate. Firma kannab nime Free ATMs NYC.

Kui see väikeettevõte osutub edukaks, võib see ekspertide hinnangul muuta tööstusharu suhtumist sularaha väljavõtmise eest tasu küsimisse. Ameeriklased kulutavad aastas umbes neli miljardit dollarit pankadele mitte kuuluvatele sularahaautomaatidele, makstes täiendavalt keskmiselt 2,10 dollarit tehingu kohta.

Samas ei saa Free ATMs NYC keelata pankadel teenustasu võtmist võõrast sularahaautomaatide võrgust sularaha väljavõtmise eest, kuid selline tasu on keskmiselt 1,25 dollarit tehingu kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2011, 14:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing