• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  JPMorgan: Euroopa aktsiad, mis võivad tõusta kuni 84%

  JPMorgan eeldab, et Euroopa riigid saavad oma asjad korda tehtud, mis võib 12 kuuga mõnede aktsiate hinda tõsta kuni 84 protsenti, kirjutab Forbes.

  USA investeerimispank on pannud kokku portfelli 30 aktsiast, mida võiks osta, suundudes 2012. aastasse.
  JPMorgani 2011. aastaks kokku pandud Euroopa tippaktsiate portfell on sel aastal langenud 11 protsenti võrreldes Stoxx Europe 60 indeksi 12protsendise langusega. 
  2012. aastaks on JPMorgan välja valinud viis Euroopa tippaktsiat.
  Prantsuse rehvitootja Michelin, mis pakub ka maakaarte ja navigatsioonisüsteeme. Ligi 60 protsenti ettevõtte käibest tuleb arenevatelt turgudelt ja USAst.
  „Meile meeldivad rehvitootjad, kuna see allsektor teenib üleilmselt väiksemalt tootmisvõimsuselt ja tugevast hinnakujunduse võimest ajal, kui tooraine hinnatõus taltub,“ kirjutasid JPMorgani analüütikud.
  Ettevõte on kärpinud miljardi euro eest kulusid, mis toetavad kõrgemaid kasumimarginaale.
  Tänavu on aktsia hind 11 protsenti langenud . JPMorgan prognoosis, et 12 kuuga võib aktsia hind tõusta 65 protsenti.
  Prantsuse lennukiosade tootja Safran varustab mootoritega Airbusi ja Boeingut ning toodab elektroonikaseadmeid. 2/3 ettevõtte tellimuste raamatust on arenevatelt turgudelt, eriti palju on Hiinast saadud tellimusi.
  JPMorgan ootab tuleval aastal aktsialt 70protsendist hinnatõusu.
  Tagant kolmas on jälle Prantsuse ettevõteArkema. Kompanii toodab kemikaale Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Aasias.
  Kui Prantsusmaad võib oodata krediidireitingu alandamine, tõstis S&P Arkema reitinguväljavaate stabiilselt positiivseks, mis võib päädida 2012. aasta keskpaiku reitingu tõstmisega ühe astme võrra. Ettevõttel on soliidne bilanss, ärikasum kasvab ning ta laieneb kiiresti kasvavatele ja stabiilsematele turgudele.
  JPMorgan prognoosib aktsiale 76protsendist tõusu.
  Maailma suurim terasetootja ArcelorMittal on hiljuti kogenud mitte ainult Euroopa võlakriisi mõju, vaid ka ametiühingute streigihoiatusi ja USA kaitsekulutuste kärpekartusi. Võrreldes konkurentidega on aktsia suhtarvudelt madalamalt hinnatud. Ettevõtte 30 miljardi dollariline turuväärtus on väiksem 45 miljardi dollarilisest omakapitalist. JPMorgan prognoosib aktsiale 12 kuu jooksul 81protsendist tõusu.
  Prantsuse ehitus- ja transpordifirma Vinci naudib rekordilist tellimuste portfelli. Rahvusvaheliste tellimuste 50protsendine kasvust on enam kui küllalt, et neutraliseerida Prantsusmaa nullkasvu. Aktsia on meeldiv, kuna kasumimarginaalid on stabiilsed, ettevõttel on tugev juhtkond, ettevõte on fokuseeritud ülevõtmistele ning võlakoormus on väike. Sellele aktsiale prognoosivad JPMorgani analüütikud 84protsendist tõusu 12 kuu jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.