• Jaga lugu:

  BRICi aeg läbi

  Lühendi BRIC – Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina – kasutusele toonud Goldman Sachsi teatel on nende nelja suure areneva majanduse jaoks parim möödas.

  Nüüd ütleb Goldman Sachs Group, kes lühendi BRIC kasutusele tõi, et nende nelja suure areneva majanduse jaoks on parim möödas, vahendab Bloomberg.
  MSCI BRIC-indeks kukkus sel aastal 24% ning BRICi fondidest voolas välja rekordilised 15 miljardit dollarit. Seesama indeks ületas Standard & Poor’s 500 indeksi tootlust vahemikus 2001. aasta novembrist 2010. aasta septembrini 390%ga, kuid on ameeriklaste indeksile juba viimased viis kvartalit alla jäänud.
  See on ühtlasi pikim periood pärast seda, kui Goldman kümme aastat tagasi teatas, et aastaks 2050 on need neli riiki koos Jaapani ja USAga maailma suurimad majandused.
  "Ootame, et arenevatel turgudel lähevad asjad enne paremaks minemist hullemaks," ütles Bloombergile Marketfield Asset Managementi juhatuse esimees Michael Shaoul. Veebruaris ennustas ta, et arenevate riikide aktsiaturud sel aastal kukuvad. Marketfieldi 845 miljoni dollariline fond on sel aastal edestanud 97% oma konkurentidest.
  BRICi indeksid võivad tuleval aastal kukkuda veel 20% võrra Euroopa võlakriisist tuleneva likviidsuskitsenduste tõttu, ütles HSBC Private Bank investeerimisstrateeg Arjuna Mahendran. Tema sõnul võivad BRIC-riike järgmisel viiel aastal varjutada Indoneesia, Nigeeria ja Türgi, sest neis riikides on rohkem kasvuruumi.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.