Rainer Saad • 18 august 2012

Vaata, kus on kalleim ja odavaim bensiin

Viimasel kolmel kuul langes bensiinipaagi täitmise keskmine kulu 8 protsenti. Kuid hinnalangus ei olnud igal pool ühesugune.

Viimasel kolmel kuul langes bensiinipaagi täitmise keskmine kulu 8 protsenti. Kuid hinnalangus ei olnud igal pool ühesugune. Kui bensiinihinna langus Ameerikas vähendas jagelusi enne presidendivalimis, siis hinnatõus Brasiilias tähendas seda, et inimesed pidid 15 protsenti kauem töötama sama hulga bensiini eest.

Bloombergi bensiinihindade tabel hõlmab 60 riiki. Tabelist on välja toodud 5 kalleimat ja 5 odavaimat riiki. Ülejäänud tabeliga tutvu SIIN.

Hinnad on arvutatud gallonites. 1 gallon = 3,78 liitrit.

5 kalleimat riiki

1. NorraGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 10,12 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: +4,4%

2. TürgiGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 9,41 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: N/A

3. IisraelGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 9,28 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: N/A

4. HongkongGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 8,61 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: -3,1%

5. HollandGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 8,26 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: -12%

 5 odavaimat riiki

1. Venetsueela Galloni hind kõrgekvaliteetsed bensiini: 0,09 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: 0%

2. Saudi AraabiaGalloni hind kõrgekvaliteetsed bensiini: 0,61 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: 0% 3. KuveitGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 0,89 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: +1,1%

4. EgiptusGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 1,73 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: 0% 5. Araabia ÜhendemiraadidGalloni hind kõrgekvaliteetset bensiini: 1,89 dollaritHinnamuutus eelmise kvartaliga: 0%

Bloombergi andmetel maksab Eestis bensiinigallon 5,80 dollarit ning hinnamuutus võrreldes eelmise kvartaliga on -18%. Eesti on sellega suurim langeja Bloomberg Gas Price Ranking tabelis, mille sõnul peavad eestlased nüüd sama koguse bensiini eest töötama 11 protsenti vähem. Kalliduse poolest on Eesti 40. kohal.

Eestist eespool on Läti, kes on 35. kohal. Seal maksab bensiinigallon 6,08 dollarit. Leedu on bensiini kalliduse poolest 31. kohal, seal maksab gallon 6,32 dollarit. Soome on bensiini kalliduselt 16. riik, sealne galloni hind on 7,59 dollarit.

Hetkel kuum