Romet Kreek • 29. august 2012 kell 9:10

Eesti Energia partneri omanikuks Soros

Eesti Energia ja Outoteci ühisettevõte sõlmisid koostöölepingu San Leon Energy põlevkivimaardla eeluuringuteks Marokos Tarfaya maardlas.

Londoni börsil oleva San Leon Energy suuremate omanike seas figureerivad Soros Fund Management ja Blackrock. Kokku kuulub väikeettevõtte aktsiatest umbes pool institutsionaalsetele investoritele. Ettevõtte juhtidele kuulub 21,61 protsenti aktsiatest.

Ettevõtte turuväärtus on 134 miljonit naela. Kompanii aktsia on Londoni börsil tõeline penniaktsia, mis on viimasel 52 nädalal liikunud 6,75 ja 22,75 penni vahemikus. Aastaga on aktsia hind langenud 36,5 protsenti. Täna on aktsia hind tõusnud 1,1 protsenti, 11,75 pennile.

Lisaks Maroko projektidele on ettevõte tegev ka Poolas, Albaanias, Iirimaal, Hollandis, USAs ja Itaalias.

Hetkel kuum