• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus meediaärimees

  Eesti Meedia uueks omanikuks sai sellest nädalast 50% ulatuses TAMM Meedia ja 50% UP Invest, mille omanik on seni ravimiärist tuntud Margus Linnamäe.

  Täna kirjutasid Norra meediakontserni Schibsted juht Rolv Erik Ryssdal ja Eesti Meedia juht Mart Kadastik alla lepingule, millega Meedia Holding OÜ omandab kõik AS Eesti Meedia aktsiad. 
  Uuest omanikfirmast kuulub 50% TAMM Meediale ja 50% UP Investile, mille omanik on Margus Linnamäe. Juhtkonna liikmete moodustatud TAMM Meediast omab Mart Kadastik 58%, Toomas Issak, Meelis Luht ja Andres Kull igaüks 14%.
  Saavutatud kokkuleppe järgi on AS Eesti Meedia väärtus ligi 30 miljonit eurot. Tehing hõlmab kõiki Schibstedile kuulunud Eesti, Läti ja Leedu ettevõtteid.
  „Schibsted oli Eesti Meedia omanik viisteist aastat,“ kommenteeris Rolv Erik Ryssdal. „Oleme uhked, et selle aja jooksul on Eesti Meedia arenenud tugevaks ja strateegiliselt hästi positsioneeritud meediagrupiks Eestis ja Baltikumis.“ 
  Mart Kadastik oli rahul, et mõnda aega kestnud ebamäärasus on nüüd lõppenud.
  "Meil on väga hea meel, et Schibsted hindas võimalikest tulevikukavadest kõige elujõulisemaks just meie pakutut,“ märkis Kadastik. „Eriti suurt rõõmu teeb see, et nüüd kuulub Eesti Meedia omanikeringi seni põhiliselt ravimiärimehena tuntud Margus Linnamäe, kellega meil on ühine arusaam ajakirjanduse rollist ja väärtustest üldisemalt."
  Margus Linnamäe ütles, et meediaärisse sisenemine on tema jaoks loomulikult uudne olukord.
  „Tegemist on huvitava ja perspektiivika investeeringuga,“ hindas Linnamäe. „Kuid selle äratasuvus pole ainult rahaliselt mõõdetav. Kui tahame, et elukeskond Eestis oleks terve ning demokraatia ja vabadus püsiks, siis vajame majanduslikult tugevat ja missioonitundelist meediat. Siit ka meediaga seotud inimeste, teiste seas omanike, suur  vastutus."
  Eesti Meedia on Baltikumi suurim meediaettevõte, mille käive oli 2012. aastal ligi 80 miljonit eurot. Eesti Meedia gruppi kuuluvad Postimees, Kanal 2, Trio (Kuku, Elmar jt) , maakonnalehed (Pärnu Postimees, Sakala jt), trükikoda Kroonpress, kuulutuste portaal  Soov, 50 % Õhtulehest, Ajakirjade Kirjastusest ja Express Postist, samuti Läti ja Leedu juhtivad online-ettevõtted (Plius, 15 Min, TVNet) ning Leedu suurim ajakirjade kirjastus ŽLG.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.