• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Pank pole tagastanud Kreekast saadud ekstratulu

  Eesti Panga nõukogu on otsustanud valitsusele jätta üle andmata kreeklaste arvelt teenitud intressid, mida peaminister Andrus Ansip soovib Kreeka riigile tagastada.

  "Kui riigid on milleski kokku leppinud, siis kokkulepetest tuleb ka kinni pidada," ütles Ansip. Tema sõnul oli kokkuleppe sisu, et liikmesriikide keskpangad saavad kreeklaste arvelt teenitu tulu ning annavad selle üle valitsustele, kes peavad intressid tagastama Kreeka riigile. Liikmesriikide keskpangad said finantsvahendid Euroopa Keskpanga teenitud suurtelt kasumitelt Kreeka valitsuse võlakirjade kaudu.
  "Praegu Eesti puhul on juhtunud niiviisi, et meie keskpank on küll kreeklaste pealt vahendid saanud, on hästi teenitud, aga keskpanga nõukogu on otsustanud valitsusele üle anda tavapärase 25 protsenti aastatulust ja seda ekstratulu, mis on saadud Kreekast, pole valitsusele üle antud," rääkis ta riigikogus.
  Peaministri sõnul on see mõneti panga ja riigikogu või panga ja valitsuse vahelise mõõduvõtmise koht. "Aga riik tervikuna peaks kokkuleppeid austama ja siiski selle ülikasumi, mis kreeklaste pealt teenitud on, kreeklastele tagastama," märkis Ansip.
  Riigikogu infotunnis tõstis Sven Mikser esile 24 miljoni euro suurust lünka, mis tekkis ametiautode maksustamise korra muudatuse tagasivõtmisega eelarve menetlemise käigus. Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees palus seisukohta Aivar Sõerdi ettepanekule, et 5,1 miljonit eurot võiks tühimikust kompenseerida Kreeka intressi tagastuse edasilükkamise või ajatamise abil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.