• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas dollaripullid peavad pettuma?

  Dollariindeks jätkab sel nädalal tõenäoliselt langust, sest ootused Föderaalreservi võlakirjade ostmise vähendamise suhtes on väikesed, selgus CNBC viimasest küsitlusest, mis tehti valuutakauplejate, analüütikute ja strateegide hulgas.

  Ben Bernanke, kelle ametiaeg keskpanga juhi kohal lõpeb järgmise aasta 31. jaanuaril, jätkab tõenäoliselt praegust 85 miljardi dollarilist võlakirjade kuukaupa ostmise programmi, sest maailma suurima majanduse olukord pole veel nii tugev, nagu Föderaalreserv seda sooviks. USA keskpank on seadnud eesmärgiks langetada töötuse määr 6,5 protsendile. Oktoobris kerkis see 7,2 protsendilt 7,3 protsendile.
  “Turud on mõelnud detsembri võlakirjade ostmise vähendamise peale, kuid ma arvan, et see lükatakse märtsisse,” ütles Sydneys asuva National Australia Banki valuutastrateeg Emma Lawson. “Föderaalreservi juhil on võimalus muuta töötuse määra künnist. Kui ta liigutab selle 5,5 protsendini, võib see tähendada, et need, kellel on USA dollari pikk positsioon, võivad dollarit hoopis müüma hakata.”
  Panused dollari tõusule on kasvanud. Reutersi andmetel omasid suured riskifondid ja rahvusvahelised rahaturu spekulandid USA dollaris 14,46 miljardi dollarit pikki positsioone. Võrreldes 5. novembriga, on see nädala ajaga 7,44 miljardit dollarit rohkem. Nende andmete järgi panustatakse dollari tõusule kõige rohkem pärast 10. septembrit, kui pikki positsioone oli dollaris 22 miljardit dollarit.
  CNBC kõige viimase küsitluse järgi usub 23 vastanust 11 ehk 48 protsenti, et USA dollar langeb sel nädalal. UBSi strateeg Mansoor Mohi-uddin ütles CNBC-le, et oktoobri protokoll toob selgust. “Oktoobri protokoll annab rohkem vihjeid selle kohta, kas poliitikakujundajad on nõus võlakirjade ostmise programmi vähendama nii vara kui 17.–18. detsembri kohtumisel,” ütles Mohi-uddin. “Kui on pessimistlik konsensus, eeldame, et oodatakse vähemalt kohtumist 18.–19. märtsil või hiljem.” Föderaalreserv avaldab 29.–30. oktoobri kohtumise protokolli selle nädala kolmapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.