• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaspekulant näeb elu parimat võimalust

  Umbes kaks nädalat tagasi ütles aktsia hinna languse spekulant John Fichthorn, et praegu on parim aeg panustada aktsiate hinna langusse, sest turgudel on suured mullid. Kuigi aktsiaindeksid ei ole veel kukkuma hakanud, tasuks Fichthorni soovitus kõrva taha panna, sest ta pole ainus, kes turgudel mulle näeb.

  “Siin see on,” ütles Dialectic Capital Managementi kaasasutaja ning aktsiate langusele panustaja Fichthorn CNBC-le. “Ma usun, et see on kogu mu elu parim võimalus.”
  Fichthorni väljaütlemisega nõustuvad tõenäoliselt kõik aktsiate langusele panustavad fondid, kes on juba nädalaid saatnud investoritele hoiatuskirju aktsiaturgude suure languse eest. Küsimus on aga selles, et kui tõesti peaks suur langus varsti tulema, siis kui kaua suudavad fondid oma praegusi positsioone tõusval turul hoida.
  Sel aastal on mitu aktsiate langusele panustavad riskifondi oma tegevuse lõpetanud ja aktsiate langusest kasu teenivad fondid on sel aastal keskmiselt 16,87 protsenti miinuses, selgub eVestmenti andmetest. Näiteks 2007. aastal oli selliste fondide keskmine tootlus 10,4% ja 2008. aastal 32%.
  Mullid kogu finantssektoris? Kuid Fichthorn pole selles paadis üksi. Lisaks temale näevad aktsiaturgude mulle ka tuntud superkaru Marc ­Faber ning selle aasta Nobeli preemia võitja ­Robert Shiller. Näiteks Faberi sõnul on terve praegune finantsmaailm üks suur mull ning mullihinnad on nii võlakirjadel, aktsiatel, kinnisvaral kui ka kiire hinnatõusu teinud virtuaalrahal bitcoinil. Shiller on eriti mures praeguste USA aktsiaturgude pärast, mis on sel aastal tõusnud uute rekorditeni. “Praegu ma veel häirekella ei helista, kuid paljudes riikides on aktsiate hinnatase kõrge ja paljudel kinnisvaraturgudel on hinnad tõusnud kiiresti. See võib halvasti lõppeda. Minu arvates on USA aktsiaturgude buum kõige murettekitavam,” ütles Shiller Saksa väljaandele Der Spiegel antud intervjuus.
  Lühikeste positsioonide hoidmine on sel aastal kujunenud kulukaks ning seetõttu on suured fondijuhid panustanud eelkõige aktsiate tõusule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.