• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmehed kontrollivad klaasipesuvedelikke

  Tarnijad tagavad müügil olevate tuuleklaasi­vedelike kvaliteedi ja vastavuse kõigile nõuetele, lisaks tehakse ise pistelisi kontrolle, ütlesid küsitletud kaupmehed.

  Reedene Äripäev kirjutas, et OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus tegi Äripäeva tellimusel kuus ühesugust katset, et registreerida temperatuur, mille juures tekivad talviste tuuleklaasivedelike lahusesse esimesed kristallid. Katse näitas, et ASis Mayeri Industries ja ASis Baltoil toodetud talvine klaasipesuvedelik hakkas külmuma pakendil märgitud miinuskraadist varem.
  Kaupmehed aga kinnitasid, et mingit erilist nurinat tarbijatelt pole neile tuuleklaasi­vedelike kohta laekunud.
  “Küsime tarnijatelt alati toodete müügiks vajalikke kvaliteedile viitavaid sertifikaate,” vastas ASi Selver avalike suhete juht Annika Vilu.
  Kaebuse peale täiendavad testid. Annika Vilu märkis, Et Selveris müüakse kampaaniaperioodil tuhandeid ühikuid klaasipesuvedelikku ja seni on laekunud vaid üks kaebus kvaliteedi kohta. “Võtsime seda tõsiselt ja tootja tegi täiendavad testid, mis kinnitasid toote vastavust kõigile nõuetele,” lausus ta.
  Selver müüb praegu ASi Mayeri Industries ja OÜ APChemicals klaasipesuvedelikke.
  ASi Rimi Eesti Food kommunikatsioonijuhi Katrin Batsi andmeil on neil praegu sortimendis kolm erinevat klaasipuhastusvedelikku ja õige pea peaks lisanduma neljas. Kõik tooted tulevad Läti hankija vahendusel või Läti tootjatelt.
  “Kaupade nõuetele vastavuse garanteerib tootja või hankija vastavalt  koostöölepingule,” seletas Bats. “Rimi omamärgitootjaid auditeeritakse ja lisaks tellib ka meie ettevõte analüüsid toodetele kindlaks määratud sagedusel. Meieni ei ole jõudnud nurinat kõnesolevate toodete ega nende tootjate kohta,” ütles ta.
  Statoil kontrollib pisteliselt. ASi Statoil Fuel & Retail Eesti kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles, et lisaks tootja sertifikaatidele teeb Statoil iseseisvalt pistelist kontrolli kõikides riikides. “Külmumise koha pealt ei ole kaebusi olnud, aga kuna Stat­oilis müüme vaid etanooli baasil valmistatud ohutuid klaasipesuvedelikke, millel on alkoholi lõhn, siis on klientide seas pigem teemaks olnud lõhna­aine ja selle eelistused.”
  Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete juhataja Hanna Turetski sõnul võiksid auto­juhid eelistada etanooli sisaldavaid vahendeid. “Metanooliga puhastus­vahend võib olla ohtlik nii autos istujale kui ka tänaval kõndijale,” hoiatas ­Turetski ja märkis, et Soomes ja Lätis on metanooli sisaldavad segud keelatud.
   
  Kommentaar
  Mayeri võiks oma testi esitada
  Hanna Turetski, tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhatajaMayeri esindaja on süüdistused ümber lükanud ja ­õiguslikus mõttes ei ole neil analüüsidel seaduslikku jõudu. Enne asja avalikustamist oleks pidanud andma Mayerile võimaluse võrdlusanalüüsiks. Mayeri võiks nüüd ise oma toodet testida ja esitada Äripäevale ja laborile argumenteeritud vastuväited. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.