Puhkepäev. “Memoryl” täitub 10 aastat

03. jaanuar 2014, 00:00

Vanemuise teatri iga-aastane unikaalne projekt “Memory” koondab kontserdile kokku kauneimad muusikalipalad, mis on juba teatri repertuaaris või lähiajal sinna lisandumas.

Dirigendi ja konferansjee Tarmo Leinatamme sõnul on “Memory” kava alati olnud koostatud väga lihtsal põhimõttel –kõik esitatavad laulud on olnud pärit Vanemuise teatri parajasti kavas olevatest või kavasse tulevatest lavastustest, nii et igal aastal on “Memory” lauluvalik olnud uus ning eelnevatest erinev.

Vaid üks laul – kontserdi nimi­laul “Memory”, mida tänavu esitab Tanja Mihhailova, on kõlanud igal aastal. Tänavusel juubelikontserdi kavasse on valitud laulud, millest kõiki on esitatud “Memory” kontsertidel, aga ka varasematel aastatel.

Kõlavad palad “Ooperifantoomist”, “Evitast”, “Catsist”, “Jesus Christ Superstarist”, “West Side Storyst” ja “Silvast”. Samuti muusikalavastustest “ABBA” ja “Moonlight Exspress”. Solistide nimekirjas on Maria Listra, Tanja Mihhailova, Stephen Hansen, Koit Toome, Hannes Kaljujärv ja Aivar Tommingas.

“Memory 2014” formaat on sarnane varasemate sama nime kandnud muusikalikontsertidega. “Eks mõtteid oli tähistada juubelit kuidagi erilisemalt, aga kuna kõik need kümme aastat oleme olnud nii-öelda klassikalises kontserdi vormis, siis nii ka nüüd. Ei pidanud vajalikuks midagi eriti muuta,” rääkis Leina­tamm.

10 aastat muusikaliviise. Kontsertide rõhk on ka tänavu kaunitel meloodiatel, mida publik ikka on kuulata armastanud, ning orkestrisaatel. Ei saa ju iga päev nautida sarnast kontserti koos suure sümfooniaorkestriga.

Suure lavasõu korraldamist “Memory” Leinatamme sõnul ei vaja. “Nii öelda sõuelemendid on tulnud ikka muusika endaga kaasa, midagi spetsiaalset ei ole “Memorysse” loodud. Võib-olla vaid siis, kui oli nn “Eesti Memory”, kus esitasime vaid Eesti autorite lugusid. Siis lauljad vallatlesid natuke,” sõnas Leinatamm ja lisas: “Eks me näe neid sõusid piisavalt nii telekast kui ka lavalt. “Memory” ei pretendeeri valgussähvatustele, jänese kübarast väljatõmbamistele, striptiisile ja muule seesugusele. Muusika räägib enda eest ise,” väitis dirigent.

Senise üheksa aasta jooksul on “Memory” muusikalikontserte esitatud nii Tartus, Tallinnas, Pärnus, Jõhvis kui ka Viljandis. Tänavust kava saab kuulata lisaks Vanemuise teatrile ka Viljandi Ugalas, Estonia kontserdisaalis ning Jõhvi kontserdimajas.

 

Muusikal

 • “Memory 2014”

10.–19.01 Viljandis, Tartus, Tallinnas ja Jõhvis.
Piletid: 15–28 eurot
www.vanemuine.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  02. January 2014, 15:34
  Otsi:

  Ava täpsem otsing