Uuring: rasketel aegadel usutakse analüütikuid rohkem

Rainer Saad 10. jaanuar 2014, 14:53

Majandusteadlased Roger K. Loh ja Rene M. Stulz analüüsisid analüütikute teateid aastast 1983-2011 ning jõudsid järeldusele, et majanduslanguse ajal näevad analüütikud prognoosidega rohkem vaeva, kuid tihtilugu kipuvad need siis olema vähetäpsed.

Rasketel aegadel loevad investorid rohkem analüütikute prognoose ning see tõstab ka analüütikute kasulikkust investorite silmis, kirjutas Bloomberg.

Loh ja Stulz analüüsisid analüütikute soovitusi 1987. aasta oktoobrikrahhi aja ning krediidikriisi aastatel 2007-09. „Kuigi nende prognoosid kipuvad halbadel aegadel olema vähetäpsed, on nende soovitustel rohkem mõju,“ järeldasid Loh ja Stulz uurimustöös. „Seega näitab meie tõestus, et analüütikud on rasketel aegadel väärtuslikumad.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing