Petuskeem vähendas JPMorgani kasumit

Romet Kreek 14. jaanuar 2014, 14:59

USA suurima panga JPMorgan Chase IV kvartali kasum kahanes 7,3% võrra Bernard Madoffi petuskeemi kohtuasja õiguskulude kasvu tõttu.

Puhaskasum vähenes 5,69 miljardilt dollarilt 5,28 miljardile dollarile. Kasum aktsia kohta kahanes 1,39 dollarilt 1,30 dollarile. Kui Madoffi petuskeemile ei oleks kulunud raha ja ei oleks muid erakorralisi tulusid-kulusid, olnuks kasum aktsia kohta 1,40 dollarit, millega ületati analüütikute 1,37 dollariline ootus.

Panga juhatuse esimees Jamie Dimon maadleb terve nimekirja õigluslike probleemidega, kus on hüpoteekvõlakirjade ostjate eksitamine, turgudel sahkerdamised ja silma kinni pigistamine klientide kahtlastele tegevuste suhtes. JPMorganil on kulunud kohtulahenditele 23 miljardit dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. January 2014, 15:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing