McDonald's läheb Starbucksi vastu kohvisõtta

Romet Kreek 29. jaanuar 2014, 14:13

McDonald's panustab kohvile, et parandada USAs müüki, vahendab Bloomberg.

Prioriteet on suurendada kohvi joomise külastusi, seisab ettevõtte 2014-16 USA strateegias. 28. jaanauri kuupäeva kandev memos kirjutasid ettevõtte USA haru juht Jim Johannesen ja brändijuht Kevin Newell, et igal külaskäigul tuleb pakkuda kullastandardile vastavat kohvi.

Veebipresentatsioonis kiirsöögikohtade omanikele teatati, et nad lähevad Starbucksiga kohvisõtta.

McDonalds sõdib kiirsöögikohtadega, kohvikute ja isegi kodupoodidega, et pakkuda hommikueineid rahanappuses ameeriklastele, kes söövad söögikohtades vähem. Neljandas kvartalis vähenes McDonalds'i vähemalt 13 kuud avatud olnud söögikohtades müük aastaga 1,4%.

See uus kohvipüüdlus tuleb viis aastat pärast seda, kui USAs tehti algust McCafe menüü ja strateegiaga, mis ei täitnud ootusi.

"McDonald's püüab välja paista ja tunduda Starbucksi sarnasena," ütles Hedgeye Risk Managementi tegevdirektor Howard Penney, kes on jälginud tööstusharu 20 aastat. "See tegelikult lööb neid, mitte ei aita, kuna burgeriketi konkurentsieelis on toit, mitte joogid. Nad ei suuda valmistada keerukat kohvi, mis tõmbab teeninduse aega alla."

Starbucks püüab võita lõunastajate tähelepanu. Selleks tullakse välja uute küpsetistega tooteliiniga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. January 2014, 14:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing