Börs: Marulisele langusele järgnes maruline ralli

Fredy-Edwin Esse, California 30. jaanuar 2014, 23:25

Tänu headele majandustulemustele Facebookilt ning positiivsetele makroandmetele suutsid Ühendriikide aktsiaturud täna tugeva tagasituleku ralli etendada.

Tänu tarbijakulutuste suurenemisele kasvas Ühendriikide majandus neljandas kvartalis aasta aastases 3,2 protsenti, mis ühtis Bloombergi küsitletud ökonomistide keskmise ootusega. Tarbijakulutused kasvasid samal ajal 3,3%, mis on oluline näitaja, kuna moodustab USA majandusest umbes 70%.

Kinnisvaraturult tuli samal ajal veidi halbu uudiseid. Eksisteerivate kodude müük kukkus detsembris aastases võrdluses 8,7%, mis on suurim kuine langus pärast 2010. aasta maikuud.

Samal ajal on agaralt edasi käimas tulemuste avalikustamise hooaeg. Bloombergi andmeil on seni 44 S&P 500 firmat ületanud analüütikute kasumiootusi ning 4 firmat jäänud neile alla.

Facebook oli täna võimas rallija, teatades neljanda kvartali 2,59 miljardi dollarilisest käibest, mis lõi analüütikute oodatud 2,35 miljardit ja on 63% rohkem, kui aasta tagasi. Facebook teenis läinud kvartalis 53% reklaamitulust mobiilreklaamidest, mis on aktsionäridele ja analüütikutele väga meeltmööda, kuna sealt tuleneb peamine kasv praegusel ajahetkel. Sotsiaalvõrgustiku aktsia rallis päeva lõpuks 14,05%, 61,05 dollarini.

Varahaldur Blackstone Groupi aktsia kallines tänasega 4,2% pärast seda, kui firma näitas rekordilist kasumit neljandas kvartalis. Adidase ja Nike tõusev konkurent Under Armouri aktsia rallis tänasega lausa 22,93%, kuna firma kasum lõi selgelt analüütikute prognoose.

Eile andis S&P 500 indeks 1% võrra järele pärast seda, kui Föderaalreserv otsustas stiimuleid 10 miljardi dollari võrra kuus koomale tõmmata. Enne tänast avanemist oli indeks 4% jaanuari peale miinuses. Küll aga suudeti kaotusi täna tasa teha, sest USA peamine aktsiaindeks rallis 1,13% ja sulgus 1794,19 punkti peal.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lisas endale 0,70% ja läks õhtule 15 848,61 dollari peal. Nasdaqi komposiitindeks rallis Facebooki ja Google'i toel lausa 1,77% ja sulgus 4123,12 punktil.

Tugeva aktsiaturu ralli valguses oli kullahind täna languses. Väärismetalli aprillikuise tellimuse futuuri hind odavnes 1,56% ning jäi pidama 1242,50 dollaril. Nafta hind lisas samal ajal 0,59% ja maksis 97,93 dollarit barrelist. Euro tegi tänasega järsu languse dollari vastu. Ühisvaluuta odavnes 0,81% ja võrdus 1,3554 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 23:25
Otsi:

Ava täpsem otsing