Euroopa teine naftatootja kaotas kasumit

Fredy-Edwin Esse, California 04. veebruar 2014, 21:27

Euroopa suuruselt teine naftafirma BP neljanda kvartali kasum kahanes mullusega võrreldes, kuna tootmismahud langesid ning rafineerimismarginaalid nõrgenesid.

Naftafirma korrigeeritud kasum ulatus kolme kuuga 2,8 miljardi dollarini, mida on 1,1 miljardit vähem kui aasta varem. Tulemus ühtis Bloombergi küsitletud analüütikute ootustega.

Lisaks BP-le on juba oodatust väiksematest kasumitest teatanud maailma kaks kõige väärtuslikumat naftafirmat Royal Dutch Shell ning Exxon Mobil. Langus on tulenenud puurimiskulude tõusust, rafineerimiskasumite langusest ning stagneerunud hindadest.

"Kõigil on praegu selles sektoris sarnased probleemid," kommenteeris Bloombergile RBC Capital Marketsi analüütik Peter Hutton. "Investorid otsivad kapitaliefektiivsust ning BP on üsna heas positsioonis. Kuid me endiselt ootame ka tootmisimpulsi elavnemist."

BP New Yorgi börsil noteeritud aktsiad olid tulemuste järel 0,4% plussis ja aktsia maksis 46,3 dollarit. Kuigi aktsia on taastunud välkkrahhist 2010. aastal pärast Mehhiko lahe katastroofi, siis viimased kolm aastat on aktsia liikunud 45 dollari ümber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2014, 21:27
Otsi:

Ava täpsem otsing