Britid panustavad muusikaekspordile

Raido Neemre 20. veebruar 2014, 21:02

Riik, mis tõi meile sellised muusikasensatsioonid nagu Beatles, Rolling Stones ning paljud teised, on turule tulemas uue initsiatiiviga, kiirendamaks oma hipsterimuusika eksporti ookeani taha.

Peale Briti peaministri David Cameroni kohtumist muusikatööstuse juhtidega otsustas Suurbritannia valitsus koostöös  magnaatidega tulla välja Briti muusika ekspordi skeemiga.

Muusika ekspordi plaani sihtgrupp on väiksema kaliibriga iseseisvad plaadifirmad, kes tänu ookeanitaguse turu kallidusele ei saavuta üldiselt suurt rahvusvahelist edu. See aga tähendab artistidele, ettevõtetele ning samuti Suurbritannia majandusele kaotatud kommertsvõimalusi.

“Sõltumatutel plaadifirmadel on tähtis roll Briti muusika erilisuses. Suurbritannia artistide suhtes on suur huvi ning me soovime kindlustada, et meie artistidel on parimad võimalused saavutamaks rahvusvahelist edu,” sõnas BPI tegevjuht Geoff Taylor.

Muusikaekspordi plaani, mis jagab järgmise kolme aasta jooksul 3 miljoni naela väärtuses stipendiume sõltumatutele muusikafirmadele, hakkavad juhtima UK Trade &Investment (UKTI) ja BPI, mis esindab riigi muusikatööstust.

Väikese ja keskmise suurusega plaadifirmad, mille aastakäive ei ületa 50 miljonit eurot ning millel ei ole rohkem kui 249 töötajat, võivad samuti kandideerida stipendiumitele, mis jäävad vahemikku 5000 ja 50 000 naela. Stipendiumid toetavad plaadifirmade marketingi ja artistide promomist väljaspool Suurbritanniat.

“Asi ei ole mitte ainult muusika nautimises. See ülemaailme edu tähendab ka töökohti ja majanduskasvu Suurbritannias, seega valitsus peab tegema kõik, mis võimalik, taastamaks meie edukad sektorid ja kindlustamaks nende edukuse ka tulevikus,” sõnas Suurbritannia ärijuht Vince Cable

Plaan on osa UKTI eesmärgist panna rohkem Suurbritannia ettevõtteid eksportima. Kui eesmärk panna 100 000 uut Suurbritannia ettevõtet tegelema ekspordiga täitub, tähendaks see Briti majandusele potentsiaalselt 36 miljardit lisanaela.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2014, 21:02
Otsi:

Ava täpsem otsing