Einhorn: ärge laske end tulemustest lollitada

Romet Kreek 20. veebruar 2014, 09:38

Riskifondijuht David Einhorn hoiatas investoreid panustamast USA aktsiaturu ralli jätkumisele, kuna see põhineb eeldustel, mis ei ole jätkusuutlikud, vahendab Bloomberg.

Mullu tõusis USA aktsiaturu laiapõhjaline indeks S&P 500 30%. Ralli tugevnes neljandas kvartalis, kuna novembris lõppenud kvartalitulemuste avaldamise hooajal ületas 74% ettevõtetest analüütikute ootusi. Tänavu on USA aktsiaturu baromeeter langenud 1,1%.

„2013. aasta väärtustas paljusid kasumiootusi alandanud ettevõtteid, kes ületasid madalamad ootused,“ ütles eile Einhorn, tutvustades Caymani saarel asuva edasikindlustaja Greenlight Capital Re majandustulemusi. Einhorn on selle seltsi juht. „See trend ei saa igavesti jätkuda.“

Einhorn kogus tuntust sellega, et panustas Lehman Brothersi langusele enne, kui see investeerimispank 2008. aastal kokku kukkus. Tema strateegia on panustada nii aktsiate tõusule kui ka langusele.

Ta rääkis, et edasikindlustaja sai tulu Apple’i ja Micron Technology aktsialt, kuid kannatas panustega, et Chipotle Mexican Grilli ja U.S. Steeli aktsiad langevad. Burritoketi aktsia tõusis mulu neljandas kvartalis 24% ja terasetootja aktsia tõusis 43%.

„Aktsiaturg lõpetas läinud aasta tugevalt hiilgasliku tõusuga, mida toetas peamiselt P/E näidu tõus ja väike kasumikasv,“ ütles Einhorn.

Mullu kasvasid USA ettevõtete kasumid 5,6%.

Greenlight Re teenis neljandas kvartalis 83,9 mln dollarilise puhasksumi võrreldes aasta varasema 60,6 mln dollrilise kahjumiga. Paranemine tuli edukamatest investeerimistulemustest ja poliiside väljakirjutamise kasumist.

31. oktoobril, kui selts teatas kolmanda kvartali tulemused, ütles Einhorn, et võtab aktsiate suhtes konservatiivsema vaate.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. February 2014, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing