Noorus pole patt! Andke Rõivasele võimalus

17. märts 2014, 00:00

Nii nagu teie, pean ka mina harjuma mõttega, et Eesti peaministriks võib saada Taavi Rõivas. Paljudele see mõte ei meeldi, aga mulle meeldib.

Mind paneb imestama ühiskonna suhtumine: noor, kogenematu, ei saa tõsiselt võtta, lapspeaminister. See on järelduste tegemine emotsioonide põhjal.

Ma ei saagi aru, kas asi on Rõivase vanuses, isiksuses või ühiskonnas, kes teda ei tunne. Mina ka Rõivast isiklikult ei tunne, tean temast sama palju kui keskmine eestlane.

Rõivas on töötanud justiitsminister Märt Raski nõunikuna, ASi IT Grupp suurklientide haldurina, rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo nõuniku-büroojuhatajana, Tallinna Haabersti linnaosa vanemana ning peaministri nõunikuna.

Ta ei ole otse koolipingist tulnud. Rõivas tegutseb poliitikas Reformierakonna liikmena 1998. aastast. Ta on olnud Tallinna linnavolikogu liige ning riigikogu liige, alates 2009. aastast riigikogu rahanduskomisjoni esimees. Alates 2012 on ta sotsiaalminister. Ta on saanud valijate hääli rohkem kui Jürgen Ligi ja Urmas Reinsalu.

Olgem ausad, ega Reformierakonnal olnud ju palju variante. Rõivas on tubli, kiiret karjääri teinud poliitbroiler, kelle kapis pole praegu ilmselt luukeresid. Ta on elurõõmus ja täis töötahet. Just tema vanuses jõutaksegi tegelikult kõige rohkem ära teha. Ta on nagu viieline koolilaps, teeb seda, mida kästakse. On eeskujulik, ja selle eest antakse nüüd kommi. Ja mis selles halba on?

Päästab erakonna kehva mainet. Kui mina peaksin tema vanuses (34) Äripäeva peatoimetajaks saama, siis pole ma küll nõus kuulama sõimu, et olen selleks liiga noor. Andke Taavi Rõivasele võimalus ennast tõestada ja näidata, et ka noorelt saab teha suuri asju.

Mart Laar oli peaminister nooremalt kui Rõivas, ja pealegi, seadus seda ei keela. Presidendiks saab alates 40. eluaastast, peaministri suhtes sellist piirangut pole.

Mul on kahju, et Rõivast sotsiaalmeedias sõimatakse. Et ta peab taluma kogu seda viha, mis tema peale välja valatakse – suuresti on see viha tegelikult suunatud hoopis Reformierakonna vastu. Kahju, et ta peab päästma Reformierakonna kehva mainet. Soovin talle selles raskes töös häid abilisi!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. March 2014, 19:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing