Erametsakeskuse töötajaid motiveerib tulemustasu

Ken Rohelaan 19. märts 2014, 17:43

Kui võtame sihi, et teeme mingid toimingud seaduses ettenähtust kiiremini - näiteks toetustaotluste menetlemine -, siis on näha, kuidas töötajad pingutavad rohkem, ütles SA Erametsakeskus juht Jaanus Aun.

Tema sõnul panustasid töötajad tulemustasu korral enda vabast ajast juurde, et saaks töö valmis lühema tähtajaga. "Meie poolt tähendab see, et toetusraha, mida me erametsaomanikele maksame, jõuab nendeni kiiremini kohale. Tulemustasu süsteemil on positiivset mõju küll," kinnitas sihtasutuse juht.

Erametsakeskus kasutas tulemustasu eelmisel aastal, kuid rahalistel põhjustel suure tõenäosusega tänavu seda ei saa teha. Kuna riik ei anna praegu raha juurde, siis pole juhataja sõnul võimalik väga palju ka palgatõusu oodata.

"Kui on võimalusi, siis heade töötajate puhul oleme vähekese haaval tõstnud palka. Mis siin salata, oleme küll TOPis, kuid meilt on inimesi ka palga tõttu läinud erasektorisse," lisas Aun.

Erametsakeskuse keskmine palk langes 2012. aasta 1200 eurolt mullu 1067 euroni. Peamine põhjus oli mitme inimese käsunduslepingu muutmine töölepinguks, kus palgatase oli varasemast madalam.

Milline on selle sektori parimat palka maksvad firmad, saab lugeda 26. märtsil ilmuvast Äripäeva erilehest Palga TOP.

Lisaks toimub 26. märtsil Äripäeva palgafoorum, kus räägitakse, kuidas leida ja hoida kõrgepalgalisi töötajaid, kui tugevalt palk motiveerib, kellele sobib 100% tulemuspalk ja paljust muust. Eriti oodatud on tipp- ja keskastme juhid, kes tegelevad igapäevaselt inimeste ja töötulemuste juhtimisega.

Vaata palgafoorumi kava SIIT, registreeru foorumile SIIN.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. March 2014, 17:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing