Võlakirjaturul nähakse Vene võlga rämpsuna

Romet Kreek 24. märts 2014, 12:05

Kuigi reitinguagentuurid Standard ja Poor's ja Fitch alles kaaluvad, kas Venemaa sissetung Krimmi nõuaks Vene võlareitingu langetamist, näevad kauplevad investorid Vene võlakirju rämpsuna.

Täna tõusis Vene valitsuse maksejõuetuse vastu kindlustamise kulu kümne kuu kõrgemale tasemele ehk 268 baaspunktile, vahendab Bloomberg. Venemaa maksejõuetuse vastu kindlustamise hind on kõrgem kui kolm astet madalama krediidireitinguga riikidel. Hindade kohaselt on Costa Rica ja Guatemala kindlam investeering, kui maailma suurim kütuseeksportöör Venemaa.

"See on hoiatuslask Venemaale, mis võib minna palju hullemaks, kui rünnatakse Ukrainat," ütles ING varahalduse arenevate turgude võlakirjafondi juht Marco Ruijer. "Venemaa võib kaotada investeerimisjärgu krediidireitingu. Mõned investorid on seetõttu sunnitud müüma."

"Swapi 10-20% hinnatõusu taga on mure, et Venemaa reitingut võidakse kärpida," ütles Raiffeisen Capitali võlakirjafondi juht Konstantin Artemov. "Ülejäänu on puhas paanika."

"Aasta lõpuks on Venemaal kõigi kolme reitinguagentuuri antud madalaima investeerimisjärgu võlareiting," prognoosis BCS Financial Groupi võlakirjaanalüüsi juht Leonid Ignatjev.

"Venemaa on turvaline laenuvõtja, ja seda tänu ühele madalamale võlakoormale – olenemata reitingust," ütles TransFinGroupi varahalduse asedirektor Ravil Jussipov. "Kui välisinvestorid tõmbuvad välja Venemaa rublavõlast, siis meie oleme valmis ja tahame seda osta."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2014, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing