Börs: uus rekord on sündinud

Fredy-Edwin Esse, California 01. aprill 2014, 23:15

Kuigi S&P 500 indeks tegi päevasisese uue rekordi, siis sulgemisnumbrid on samuti rekordilised - 1885,52.

Ühendriikide aktsiad liikusid täna autotööstuse ja tootmissektori toel selgelt rohelises tänu tekkinud optimismile majanduse suhtes.

Ühendriikides kaks esimest kuud ostjaid eemale hoidnud tormid märtsis enda nägu ei näidanud, mille tulemusel suutsid suutsid autotootjad müüa oodatust rohkem uusi autosid. Oodatust parematest numbritest teatasid nii Toyota, Fiat Chrysler, Nissan kui ka Ford.

General Motors enda numbreid enne börsipäeva lõppu veel ei avalikustanud. Küll aga varjutas firma päeva taas üks autode tagasikutsumine. Sedakorda lisandus varem teatatud 4 miljoni auto tagasikutsumisele veel 1,3 miljonit autot. Firma võtab seetõttu esimeses kvartalis vastu 750 miljonilise kulu. Investoreid see aga väga ei huvitanud, sest üldine optimism autotööstuse suhtes aitas GMi aktsial tõusta 0,2%.

"Inimesed otsivad kinnitust, et aasta alguses nähtud nõrkus majanduses oli tõepoolest seotud ilmaga," kommenteeris Bloombergile Greenwood Capitalis ligi miljardit dollarit haldav investeerimisjuht Walter Todd. "Nähes täna oodatust paremaid andmeid kinnitab, et aeglustumine majanduses oli ajutine ja asi peaks paremaks minema."

Täna avalikustatud märtsikuine tootmisjuhtide indeks näitas tootmise elavnemist ja on märk majanduse elujõust, mida investorid praegu nii agaralt otsivad.

Tänasega tõusis S&P 500 indeks viimase kuu jooksul päevasiseselt viiendat korda üle 1880 punkti. Kui varasematel kordadel vajus indeks päeva teises pooles sellest punktist allapoole, siis täna seda ei juhtunud.

USA peamise aktsiaindeksi senine sulgemisrekord pärines 7. märtsist, kui indeks sulgus 1878,04 punkti peal. Tänasega suudeti taas ajalugu teha, kui S&P 500 lisas 0,70% ja läks õhtule 1885,52 punktil.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,46% ja sulgus 16 532,61 punkti juures. Nasdaqi indeks oli suurim rallija, lisades tänasega koguni 1,64% ning minnes õhtule 4268,04 punkti peal.

Kuld oli sel nädalal teist päeva järjest languses, kaotades New Yorgi kaubabörsil 0,30% ning kukkudes 1280 dollarini untsi kohta. Barrel naftat kaotas samal ajal koguni 2,06%, 99,48 dollarini barrelist. Euro tegi täna dollari vastu 0,18% kallinemise läbi, võrdudes 1,3795 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2014, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing