Puhkepäev. Kinoklassika

04. aprill 2014, 00:00

Järgmisel nädalal kinos Sõprus toimuv Ameerika Kultusfilmide Festival Freedom Fries toob publiku ette superkangelased, veidrikud, gangsterid ja hulljulged.

Ameerika Kultusfilmide Festival on pühendunud alternatiivse ja eksperimentaalse kino näitamisele. Valikus on rariteetsed Ameerika filmid, mis on toodetud väljaspool Hollywoodi produktsiooni koodi – need on vastuolulised sisult ja ebastandardsed vormilt.

 

Tasub teada

 • Kinokunsti pärlid

“Harold and Maude” (1971)
03.04 kl 21
Romantiline komöödia keskmes on depessioonis 20aastane rikka pere võsuke Harold (Bud Cort), kelle hobiks on iseenda surma teesklemine oma ema tähelepanu võitmiseks. Ühel päeval leiab ta ootamatult armastuse ja elujaatavuse võhivõõra matuselt. Ta kohtub 79aastase Maude’iga (Ruth Gordon).

“Mean Streets” (1973)
04.04 kl 21
Martin Scorsese kolmas täispikk film kirjeldab noorte gangsterite igapäevast olelusvõitlust Little Italys, New Yorgi tänavatel. Režissöör presenteerib filmis Charlie (Harvey Keitel) ja Johnny Boy (Robert De Niro) maailma ja kogemusi.

“Suture” (1993)
05.05 kl 21
Clay (Dennis Haysbert) lendab Phoenixisse, et kohtuda oma venna Vincentiga (Michael Harris), keda ta ei ole juba aastaid näinud. Kuid rõõmsa taaskohtumise asemel on Vincentil vennaga teised plaanid: ta kavatseb venna enda pähe õhku lasta, et ise mõrvasüüdistusest pääseda.

“Vanishing Point” (1971)
06.04 kl 21
Kowalski (Barry Newman) tööks on autode kohaletoimetamine. Ta saab ülesandeks viia 1970. a Dodge Challenger Coloradost San Fransiscosse ja ta veab kihla, et teeb seda vähem kui 15 tunniga. Pärast paari kokkupõrget mootorrattapolitseinikega algab üleriigiline Kowalski tagaajamine.

“The Punisher” (1989)
07.04 kl 21
Pärast seda, kui politseinik Frank Castle’i pere mõrvatakse, kuulutab ta välja kuritegudevastase sõja. Karistaja tegevuse tagajärjel on kohaliku maffia liinid peagi nõrgenenud ja Jaapani maffia plaanib mugavalt kanda kinnitada. Algab kassi-hiire mäng.

“Buffalo ’66” (1998)
08.04 kl 21
Billy Brown (Vincent Gallo) on just vanglast vabanenud, olles istunud kuriteo eest, mida ta ei sooritanud. Naastes Buffalo kesklinna on ta eesmärgiks leida endale kiirelt tüdruk, keda vanematele oma abikaasana tutvustada, et vanglast vanematele saadetud kirjades valetatu katteta ei jääks. Samuti haub ta kättemaksu.

“Chromatic Coctail” (2008–2012, 3D)
09.04 kl 21
Režissöör Kerry Laitala on eksperimentaalne filmitegija San Fransiscost. Tema fantastilist maailma defineerivad nurgelised unenäod, hajutatud reaalsus ja väänatud muinasjutud, mida ka film pakub.

 

Festival

 • Ameerika Kultus-filmide Festival Freedom Fries

3.–9.04 Kinos Sõprus
Piletid: 5 eurot
www.kinosoprus.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  03. April 2014, 17:27
  Otsi:

  Ava täpsem otsing