Koit Brinkmann • 4. aprill 2014 kell 10:05

Vakral Ragn-Sellsi arendajaga MTÜ

Sotsist riigikogu liige Rainer Vakra, kelle eestvedamisel jõudis uue valitsusliidu koalitsioonileppesse jäätmekäitleja Ragn-Sellsi ärihuvi, kuulub koos Ragn-Sellsi arendusjuhi Jüri Hioniga MTÜ Keskkonnakorraldus juhatusse.

Kümme aastat tagasi asutatud mittetulundusühingu majanduslikult edukaim aasta oli 2009, kui ettevõtlustulu küündis 4500 euroni ja kasumit saadi üle 1600 euro. MTÜ-l valmis samal aastal Viimsi valla mandriosa üldplaneeringu teemaplaneeringu ”Rohevõrgustik ja miljööväärtuslikud alad“ keskkonnamõju strateegiline hindamine. Pärast seda pole ettevõtluselt enam tulu teenitud.

MTÜ Keskkonnakorraldus asutajate ja juhatuse liikmete hulgas on lisaks Vakrale ja Hionile veel Hannes Pahapill, Sixten Kerge ja Teet Kirss.

Viimasele kolmele kuulub ka 2007 asutatud OÜ Keskkonnakorraldus, mis tegeleb keskkonnajuhtimise, keskkonnamõju hindamise, jäätmeloa taotluste koostamise ja aruandlusega ning konsultatsioonidega.

OÜ Keskkonnakorraldus kodulehelt nähtuvalt tellis Ragn-Sells neilt 2010. aastal jäätmekütuse tehase välisõhu saasteloa taotluse koostamise ja keskkonnamõjude hindamise.

Tänane Äripäev kirjutas, et Reformierakonna ja sotside koalitsioonilepingusse jõudis Rainer Vakra eestvedamisel punkt, mille tulemusena võib tõusta prügiveo hind ja langeda Eesti Energia väärtus 50 miljonit eurot. Koalitsioonilepe lubab ellu viia jäätmekäitlusfirma Ragn-Sellsi nõudmise lõpetada Eesti Energia Iru prügipõletustehasele tõhusa koostootmise toetuse maksmine.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg ja Rainer Vakra pidasid alusetuks jutte, et poliitiku aktiivsuse taga on tema kunagine klassivend, Ragn-Sellsi arendusjuht Jüri Hion. "Rainer Vakra on ühe meie töötaja klassivend. Väikeses riigis ei saa olla patt, kui keegi kedagi otsustajatest tunneb," lausus Remmelg.

Vakra sõnul on tal väga palju koolivendi ja kooliõdesid. "Ei maksa otsida seda võrgustikku, Eesti on nii väike," lisas ta.

Hetkel kuum