Fondidesse kogumine ei asenda lapsi

17. aprill 2014, 00:00

Kui rääkida erinevatest pensioni­sammastest või hinnata hiljuti Äripäevas tehtud ettepanekut sisse seada eraldi ettevõttepension, siis mina mingitesse fondidesse ei usu.

Uus põlvkond pole nii äpu, et ei suudaks kõikvõimalikke kogumis­fonde neutraliseerida – kas siis inflatsiooni või veel radikaalsemalt näiteks raha­reformi abil, nagu meie põlvkond eelmistele n-ö ära tegi.

Töisest tegevusest tulenev lisand­väärtus kulub praegustele töötegijatele endilegi ära, selle asemel et seda mitmesuguste erinevate fondide toel pensionäridele suures mahus laiali jagada.

Laste muretsemisele ei ole alternatiivi. Mina ise olen seitsme lapse isana ja kaheksakordse vanaisana kindlalt seda meelt, et laste muretsemisele pole ühtegi mõistlikku alternatiivi ning fondidesse kogumine on vaid asendustegevus. Pange rahapakk sohu mätta peale ja vaadake, mis sellega seejärel toimub. Kas see rahapakk kasvab suuremaks või läheb paksemaks?

Ilma uue arvuka ja tegusa põlvkonnata pole mitte kuidagi võimalik saavutada, et raha kasutades sellest uut raha juurde tekib. Nii, et seda jätkub nii tegijatele endile kui ka abivajajatele, teiste seas siis ka pensionäridele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. April 2014, 18:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing