Riskifondid armastavad vaatamata kaotustele Jaapanit jätkuvalt

Raido Neemre 22. aprill 2014, 22:10

Riskifondide juhid on Jaapani suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud, seda hoolimata valusast aasta algusest.

Peale 2013. aasta suuri kasumeid, on Nikkei 225 indeks sellel aastal kukkunud peaaegu 11%. Jaapani jeen on USA dollari suhtes samuti 3% languse teinud.

Sellised suured liikumised on investoritele kalliks maksma läinud: keskmine Jaapani aktsiatele keskendunud riskifond kukkus umbes 5,75% esimeses kvartalis, selgub Simplify andmetest.

Riskifondid paistavad aga halbade uudiste suhtes olevat kõigutamatud. Bank of America Merrill Lynchi aprillis investeerimisjuhtide hulgas läbiviidud uuring näitas, et Jaapani positsioon muutus minimaalselt.

Üks näide jätkuvast positiivsusest tuli Eton Park Capital Managementilt.

“Me oleme oma positsiooni osas Jaapanis jätkuvalt väga positiivselt meelestatud. Me usume, et nende ettevõtete ja tööstusharude aktsiad, mida me omale, on oma väärtuselt jätkuvalt atraktiivsed,” teatas Eton Park oma investoritele saadetus kirjas.

“Lisaks oleme me näinud tugevat juhtimist ja juhtkonda, mis võib paljugi muuta ning luua Jaapanis aktsionäride jaoks väärtuse ja dünaamilisuse, mida tihti turu poolt alahinnatakse.”

Eton Park Overseas fond kasvas esimeses kvartalis kõigest 0,23%. Ettevõte seisis esimese kolme kuu jooksul silmitsi määratlemata kadudega, selgub kirjast. Ettevõte omab Jaapanis Sumitomo Mitsui Financial Groupi ja Coca Cola Ida-Jaapani aktsiaid.

Ettevõte tõi oma positiivsele hoiakule mitu põhjendust, sh jätkuv kodumaine toetus agressiivsele majanduse ergutamisele, keskpanga jõupingutused saavutada 2% inflatsioonitase, maksud ja teised regulatoorsed reformid.

Ka teised ettevõtted nagu Balestra Capital, Caxton Associates ja Brevan Howard Asset Management, on Jaapanis sellel aastal investeeringutega kõrvetada saanud. Jaapani valitsus aga on oma majanduse taastumisplaani osas positiivne.

“Jaapan on tagasi ja edukas. Jaapani tagasitulek on globaalse stabiilsuse ja heaolu jaoks hädavajalikud,” sünas Jaapani peaminister Shinzo Abe.

Riskifondide juhid, kes seda sõnumit 2013. aastal uskuma jäid, said heldelt tasutud. Keskmine Jaapani aktsiatele keskendunud riskifond teenis 2013. aastal 54,93%, selgub Simplify globlaalsete riskifondide tegevusnäitajate uuringust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2014, 22:10
Otsi:

Ava täpsem otsing