Investeerimiskelm pettis oma klientidelt 5,6 miljonit naela

Raido Neemre 23. aprill 2014, 22:18

25-aastane Londoni mees pettis investoritelt  valuuta-kauplemise petuskeemiga välja 5,6 miljonit naela ning kulutas saadud raha kasiinodes ja ööklubides.

“Alex Hope kasutas investorite raha nagu oma hoiupõrsast,” sõnas Financial Conduct Authority advokaat Sarah Clarke tänasel esimesel kohtuistungil. Hope’i süüdistatakse maksupettuses.

13-kuulise perioodi jooksul, enne kui ta 2012. aastal arreteeriti, kulutas Hope umbes 2 miljoni naela väärtuses investorite raha, sh 950 000 naela kasiinodes ja 512 000 naela klubides ja baarides, sõnas Clarke.

“Investoritel ei olnud aimugi, mis nende rahaga juhtus,” sõnas ta kohtus. “Nad uskusid, et ta hoiustas ja tegi nende rahaga tehinguid, mis olid nende huvides ja tulid neile kasuks.”

Hope tunnistas oma süüd investeerimise skeemi elluviimises ilma investorite loata. 56-aastane Raj Von Badlo on sama juhtumi raames samuti kohtu all süüdistatuna investoritele valelubaduste andmises Hope’i fondi reklaamimisel.

Von Badlo sõnas investoritele, et tal oli ligipääs Hope’i pangakontodele  ning ja jälgis viimase tegevusi. Von Badlo ja ta naine investeerisid fondi umbes 200 000 naela vääringus oma raha.

“On raske arvata kui palju Von Badlo teadis sellest skeemist, hoolimata sellest, et ta nii aktiivselt seda reklaamis,” märkis Clarke. “Tundub ebatõenäoline, et nad oleksid investeerinud Hope’i fondi, kui nad oleksid teadnud, mis investorite rahaga juhtub,” sõnas ta.

Von Badlo, kes aitas Hope’l teenida umbes 4,2 miljonit naela fondi valuutavahetuse komisjonitasudena, süüdistatakse kriminaalse varanduse ülekandmises peale 95 000 naela väljavõtmist fondist peale Hope’i arreteerimist. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2014, 22:18
Otsi:

Ava täpsem otsing