Kasumlikkusega hädas TeliaSonera loodab idale

Romet Kreek 23. aprill 2014, 10:18

TeliaSonera on laineneud Türgis, Venemaal ja mitmetes endise Nõukogude liidu maades, et saada üle Rootsi turul aeglustuvast käibest ja madalamatest hindadest.

TeliaSonera on laienenud Türgis, Venemaal ja mitmetes endise Nõukogude liidu maades, et saada üle Rootsi turul aeglustuvast käibest ja madalamatest hindadest.

Ettevõte on koondanud töötajaid ja keskendunud andmeside müügile, et parandada kasumlikkust, vahendab Bloomberg. Sellele vaatamata vähenes esimese kvartali puhaskasum aastaga 4 protsenti 3,95 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid ettevõtelt 3,97 miljardi Rootsi kroonist puhaskasumit. Käive vähenes 2,5 protsenti 24 miljardile Rootis kroonile ning täitis analüütikute ootused.

„Geograafiliselt on meie fookus jätkuvalt turgudel, kus me juba oleme kohal ühes karmi kapitalitootluse kriteeriumiga,“ ütles TeliaSonera juhatuse esimees Johan Dennelind. „Oleme ülevõtmiste suhtes pragmaatilised. Üksuste müük jääb mullusele tasemele. Püüame leida konsolideerumisvõimalusi olemasolevatel turgudel.“

Eile tõusis TeliaSonera aktsia hind 2,5 protsenti 45,60 Rootsi kroonile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 14,1 protsenti. Aktsia hinna ja kasumi suhe on 13,3 ja dividenditootlus 6,6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 15:40
Otsi:

Ava täpsem otsing