Mida oodata homme eBay tulemustest?

Fredy-Edwin Esse, California 28. aprill 2014, 21:37

Teisipäeval pärast börsipäeva lõppu avalikustab enda kvartaalsed tulemused eBay. Analüütikud ootavad kindlat kasumi ja käibe kasvu, kuid tõstatavad küsimusi firma konkurentsimaastiku kohta, vahendab MarketWatch.

Kasum: FactSeti küsitletud analüütikute ootuste kohaselt teenib eBay korrigeeritud kasumina 67 senti aktsia kohta, mida on 4 senti rohkem võrreldes aasta varasemaga. eBay enda prognoos on vahemikus 65-67 senti aktsia kohta.

Käive: Vastavalt ootustele peaks eBay teenima käibena 4,22 miljardit dollarit, mis oleks kenake tõus võrreldes mulluse 3,7 miljardi dollariga. eBay prognoosis enda käibeks 4,15 kuni 4,25 miljardit dollarit.

Aktsia: eBay aktsia on aastaga tõusnud vähem kui 2% ning kaupleb täna 53 dollari ümbes. Aktsia on kukkunud umbes 11% 28. veebruaril saavutatud 52 nädala tipust ehk 59,70 dollarist.

Võtmetegurid: 10. aprillil sõlmis eBay vaherahu aktivistinvestor Carl Icahniga, nõustudes lisada firma nõukokku AT&T endise tegevjuhi David Dornani. Sellega sai läbi avalik tüli, mille käigus nõudis Icahn ka seda, et eBay viiks PayPali börsile ja müüks 20% firmast maha.

Osad analüütikud hoiavad tähelepanu all eBay põhituru kasvu. "Meil on teatud mure eBay turuosa vähenemise üle, võttes arvesse Amazoni ja teiste veebi jaemüüjate edu," kommenteeris Cowen & Co analüütik John Blackledge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2014, 21:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing