Pärnits loodab näidata eeskuju

Ken Rohelaan 21. mai 2014, 17:58

Mainor AS loodab oma dividendipoliitikaga, et ettevõte maksab aktsionäridele igal aastal vähemalt 10% rohkem omanikutulu kui eelmisel aastal, näidata mõnele firmale eeskuju, ütles ettevõtte nõukogu esimees Ülo Pärnits.

Pärnitsa sõnul on senist poliitikat suudetud 16 aastat järjest hoida vaatamata majanduskriisidele ja muudele olukordadele ning samamoodi loodab ta jätkata lähiaastatel. Nõukogu esimees tunnistab, et nende Technopolise partnerid on sellist omanikutulu maksmist nimetanud jõhkraks.

Pärnits on koos teiste nõukogu liikmetega seadnud juhatusele kõige tähtsamaks eesmärgiks, et senine dividendi maksmise režiim peab püsima. „Muu on nagu on, aga see peab säilima,“ märkis Pärnits.

Nõukogu esimehe sõnul on ettevõte paljud endised töötajad aktsionärid, kes on täna pensionil. Seetõttu saavad nad aktsionäridena märgatava pensionilisa. Pärnits lisas, et aktsionäridele omanikutulu maksmine aitab kindlasti kaasa ka usalduslikumale sidemele ettevõttega.

Küsimusele, miks on ettevõttele oluline maksta dividende, vastas Pärnits, et omanikud tahavad mingit tulu saada. Samal ajal rõhutas ta, et erinevalt mõnest ettevõttest ei maksa Mainor dividende selle järgi, kuidas omanikel on vaja raha. „Ma vaatan, et vahel makstakse suur summa üks kord välja, sest omanikul on vaja kuhugi mujale investeerida. Meil seda pole,“ täpsustas ta.

Täna teatas Mainor, et nõukogu ettepanekul makstakse ettevõtte 93 aktsionärile dividendideks 526 000 eurot.

Mainori kontserni konsolideeritud käive oli 2013. aastal 15,2 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aastaga 18,5 % suurem, brutokasum 4,6 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 19%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing