Nõo Lihatööstuse tootmishoone läks maksma 2,5 miljonit eurot

28. mai 2014, 00:00

Suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatootja Nõo Lihatööstus käivitas uue 2000ruutmeetrise tootmishoone, mis loob Nõo valda vähemalt 20 ning suvel lisaks kuni 40 uut töökohta. Investeering ulatus rohkem kui 2,5 miljoni euroni.

Nõo alevikku rajatud uus tootmishoone avati 23. mail, kirjutas teemaveeb pollumajandus.ee

Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustüki sõnul on uut tootmishoonet vaja selleks, et tulla toime tarbijate kasvava nõudlusega nii Eestis kui ka eksporditurgudel. “Uus hoone  suurendab lihatööstuse tootmispinda 25%, tänu millele suudame kasvatada tootmis- ja ekspordimahtu viiendiku võrra ning laieneda pakendatud värske liha turusegmenti,” rääkis Kruustük.

Laiendused jätkuvad. Nõo vallavanem Rain Sangernebo ütles, et järjekordne tootmispinna laiendus ja uute töökohtade loomine ei jää valla suurimale tööandjale viimaseks.

“See on alles esimene osa neljaetapilisest laiendamiskavast,” ütles Sangernebo. “Kava elluviimisel saab Nõo Lihatööstusest kogu Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid.”

Uus tootmishoone võimaldab Nõo Lihatööstusel laieneda värske ja külmutatud liha turusegmentidesse, kus tarbimine kasvab. Poole uue hoone pinnast moodustavad tootmisruumid ja külmlaod. 1000ruutmeetrisele teisele korrusele ehitatakse ette­võtte töötajatele kaasaaegsed riietumis-, pesemis- ja puhkeruumid.

Kuna Euroopa Liidu tõukefondide uus rahastamisperiood pole veel avanenud, kaeti investeering ettevõtte omavahenditest ja SEB investeerimislaenuga. Tootmishoone ehituse peatöövõtja oli Ehitustrust LE.

Ekspordiks läheb umbes 30% toodangust. 1992. aastal asutatud Nõo Lihatööstus on Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatootja, kes ekspordib umbes 30% toodangust.

Lihatööstuse sortimendis on üle 300 toote alates sinkidest, vorstidest ja pasteetidest kuni jahutatud liha, sültide ja grilltoodeteni. Nõo Lihatööstus annab tööd ligi 160 inimesele, olles sellega Tartumaa üks suuremaid tööandjaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. May 2014, 18:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing