Tehnikaülikool sai täna oma seaduse

04. juuni 2014, 15:30

Riigikogu kiitis täna heaks Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) seaduse, millega uuendatakse ka ülikooli juhtimist.

„Uue seaduse eesmärgiks on aidata kaasa uute Eesti edulugude tekkele tehnikateaduste vallas,“ ütles riigikogu kultuurikomisjoni esimees Lauri Luik. „Tartu ülikool on täna ainus avalik-õiguslik ülikool, millel on oma seadus. On igati loogiline, et ka TTÜ-l kui eeskujulikul teadusülikoolil, juhtival tehnikahariduse ja -teaduste edendajal on oma seadus.“

80 poolthäälega heaks kiidetud Tallinna Tehnikaülikooli seaduse eelnõuga nähakse ette TTÜ autonoomia ning tegevuse aluste ja korralduse erisused teiste avalik-õiguslike ülikoolidega võrreldes. Samuti piiritletakse seadusega TTÜ vastutusvaldkonnad ning peamised õppe- ja teadustöö tegevussuunad, teatas riigikogu pressiteenistus.

Seaduse kohaselt uuendatakse ülikooli juhtimisstruktuuri, et võimaldada ülikoolil oluliselt suuremal määral kaasata juhtimisprotsessidesse ka ülikooli akadeemilisest kogukonnast väljaspool olevaid isikuid. TTÜ kõrgeimaks juhtorganiks saab kuratoorium, mille liikmetest üle poole nimetavad ülikoolivälised osapooled väljastpoolt akadeemilist kogukonda.

Ülikooli nõukogu saab olema akadeemiline otsustuskogu, kes otsustab ülikooli õppe- ning teadus- ja arendustegevuse küsimuste üle. Rektor juhib ülikooli igapäevast tegevust ja esindab ülikooli. Uus lähenemisviis muudab ülikooli senisest enam avatumaks ning võimaldab ülikoolil oluliselt paremini täita innovatsiooni edendamise ja ühiskonna teenimise ülesannet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 15:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing