J&J uus ravim tõstis tulemusi

Mait Kraun 15. juuli 2014, 16:43

Johnson & Johnson teatas täna, et nende teise kvartali kasum tõusis. Ettevõtte uue C-hepatiidi ravimi müük suurenes ning see tõstis ka ettevõtte käivet.

Uue C-hepatiidi vastase ravimi ülemaailmne müük tõusis teises kvartalis 831 miljoni dollarini. Esimesel kvartalil müüdi ravimit 354 miljoni dollari eest ning teise kvartali tulemus ületas analüütikute ootusi.

Kasvav müük peegeldab turu üldist seisu. Selleks, et võtta uusimaid ravimeid nagu Olysio ja Sovaldi, lükkasid paljud C-hepatiidi haiged patsiendid oma ravi edasi. Sovaldit tootma hakanud Gilead Sciences müüs esimeses kvartalis ravimit 2,3 miljardi dollari eest.

Olysio müük sai hoo sisse jaanuaris, mil mitmed meditsiiniringkonnad andsid patsientidele uued ravijuhised. C-hepatiidi patsientidele, kes ei tolereerinud vanemat ravimit nimega Interferon, soovitati manustada Sovaldi ja Olysio kombinatsiooni.

Teises kvartalis teatas Johnson & Johnson 4,33 miljardi dollari suurusest kasumist. Eelmisel kvartalil oli kasum 3,83 miljardit. Käive tõusis 9,1 protsenti ning oli teises kvartalis 19,5 miljardit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2014, 12:29
Otsi:

Ava täpsem otsing