Ukraina valitsusliit lagunes

Sirje Rank 24. juuli 2014, 13:27

Ukraina valitsusse kuulunud parteid Udar ja Svoboda teatasid, et löövad valitsuskoalitsioonist lahku ja taotlevad riigis erakorraliste parlamendivalimiste korraldamist.

Ukraina konstitutsiooni järgi on 30 päeva aega uue koalitsiooni moodustamiseks. Kui see ei õnnestu, toimuvad erakorralised valimised. Seniks jääb ametisse praegune valitsus, vahendas agentuur Bloomberg.

Arseni Jatsenjuki juhitud valitsus sai võimule tänavu veebruaris, kui rahva ülestõus Kiievis sundis senise presidendi Viktor Janukovitši Venemaale põgenema. Mais Ukraina presidendiks valitud miljardär Petro Porošenko lubas parlamendivalimised korraldada veel sel aastal.

“Tõenäoliselt toimuvad erakorralised parlamendivalimised oktoobri lõpus," ütles agentuurile Bloomberg Razumkovi poliitikauuringute keskuse juht Juri Jakimenko. "Tõenäoliselt leppisid valimisi taotlevad parteid ja president selles kokku."

Ukraina 2023. a maksmisele tulevate valitsusvõlakirjade tootlus kerkis 8,31 protsendile. Grivna nõrgenes dollari suhtes 11,75 grivnale eilselt 11,68 grivna tasemelt.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2014, 13:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing