Raido Neemre • 29. august 2014 kell 19:37

Inglismaa jalgpalliklubid kulutasid rekordsumma uutele mängijatele

Inglismaa tippjalgpallikubid kulutasid sellel suvel uutele mägijatele rekordsumma, selgub Deloitte uuringust.

Inglismaa tippliiga on käesoleval hooajal kulutanud juba 725 miljonit naela uutele mängijatele; nelja päeva pärast peavad kõik suvised tehingud mängijatega lukku minema. Sellel aastal on kulutatud juba 95 miljonit naela enam kui eelmisel aastal.

“Selle suve uute mängijate ostusummad on ühed suurimatest,” sõnas Deloitte osanik Dan Jones ettevõtte pressiteates.

“Selle hooaja kulutused on ületanud kõik varasemad kulutused, mis on tehtud uute mängijate ostmiseks; uue rekordi on teinud ka summa, mis on makstud ühe individuaalse mängija eest Inglise jalgpallis,” lisas ta. 

Kõige enam on oma kukrut kergendanud Manchester United. Hollandi rahvusmeeskonna treener Louis van Gaal võttis uue hooaja alguses ohjad enda kätte ning paljud fännid kutsusid klubi üles ostma tippmängijaid.

Angel Di Maria  59,7 miljoni naelase ostutehinguga purustati Briti jalgpallurite ostmise senine rekord. Jalgpallur osteti üle Hispaania jalgpalliklubist Real Madrid. Manchester United on veel silma peale pannud sellistele mängijatele nagu Ajaxi kaitsja Daley Blind.

Ka Chelsea ei ole oma kulutusi tagasi hoidnud, ostes Barcelonalt hispaanlase Cesc Fabregasi, kelle hind ei ole veel kindlaks määratud ning Atletico Madridilt 32 miljoni naela eest Diego Costa.

Hetkel kuum