25. september 2014 • 3 min
Jaga lugu:

Puhkepäev. Mida teha elada jäänud 90 minutiga?

Sel nädalal linastub must komöödia “Brooklyni kõige vihasem mees”, kus Robin Williamsi kehastataval mehel on vaid 90 minutit elada, paratamatult peegeldab see omal moel reaalset elu.

Iga kinosõber teab, et viis minutit pärast seansi algusaega saali astudes pole sa millestki ilma jäänud. Reklaamid ja treilerid võtavad oma aja. Keegi kulutab aega nutitelefoni ekraani silmitsedes, mõned seltskonnad arutavad teemadel, mis filmindusest sama kaugel kui päike maast. Istusin möödunud nädalal kinos ja kõik meenutas eelnevat kirjeldust.

Äkki naelutus kõigi pilk kinoekraanile. Saalis oli vaikus, sest ekraanil jooksis musta komöödia “Brooklyni kõige vihasem mees” filmiklipp, mille peaosas Robin Williams, kes naerutanud nii praeguseid keskealisi kui ka teismelisi.

Saatuse vingerpuss. Ja nüüd seda meest ja näitlejat enam pole. Tänavu augustis poos depressiooni käes vaevelnud 63aastane Williams end üles. Koomiku elu varjupoolt avalikkus sinnamaani ei teadnud. Selle valguses mõjub film kohati terava torkena. Justkui saatuse vingerpuss, kui vaadata linateose sisu.

Williams kehastab Henry Altmanni, kes on pidevalt vihane. Ühel päeval ärkab ta kohutava peavaluga ja kiirustab haiglasse. Paraku on tema arst plaanitust varem puhkusele läinud ning mehe võtab vastu uus arst, keegi Sharon (Mila Kunis). Sharoni enda elu on varemetes, sest ta armastatud kass Harold sooritas enesetapu, hüpates välja nende korteri aknast.

Mees ärritab noort arsti, kuni viimase piirini aetud naine pahvatab vihaga välja, et Henryl on jäänud elada umbes 90 minutit. Selle põrutava uudise peale üritab mees pooleteise tunni jooksul heastada kõik selle halva, mida ta on teinud oma naisele Bethile (Melissa Leo), nende pojale, oma vennale Aaronile (Peter Dinklage) ja sõpradele-tuttavatele.

Samal ajal püüab Sharon, kes oma jämedast veast peatselt aru saab, leida meeleheitlikult Henryt, enne, kui mees midagi täiesti pöörast ette võtab.

Williams veel ühes komöödias. Suve hakul andis Robin Williams filmi tutvustava videointervjuu, kus talt küsiti, mis ta ise teeks, kui tal oleks 90 minutit elada. “Suhtleksin lastega ja oleksin oma naisega. Tahaksin vaadata, kuidas mu naine maalib, teda armastada ja olla tänulik. Ütleksin talle, kui täiuslikuks ta mu elu on teinud.”

Võtteperioodi ja Williamsi enesetapu vahel oli siiski paar aastat. Film võeti üles 2012. aastal ja nagu Hollywoodis ikka, võtavad turundus ja monteerimine oma aja. Mõni film jääb näiteks aastateks kuskile riiulile, sest stuudiobossid ei leia sellele head levitajat. Nüüd ilmselt sellega probleemi ei teki, Williamsi talendi austajad lähevad kinno tema viimaseid filme vaatama. Lähen ka mina.

See polnud siiski tema viimane roll, näiteks jõulude paiku linastub  komöödia “Öö muuseumis: hauakambri saladus”, kus Williams mängib koos Ben Stilleriga. Nagu öeldakse, vähemasti ekraanil elab legend edasi.

 

Komöödia

“Brooklyni kõige vihasem mees” (2014)

Lavastaja: Phil Alden Robin­sonOsatäitjad: Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage jt.Filmi pikkus: 1 h 32 minKinodes alates: 26.09

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt